Topp 5 bästa Defi-projekt och mynt att köpa i mars 2023

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vad är DeFi?

DeFi är en kryptovalutarelaterad term som hänvisar till decentraliserad finansiering. Det är ett samlingsbegrepp för den del av kryptovalutavärlden som vill ersätta traditionella mellanhänder och förtroendemekanismer med blockkedjor.

⚡️ Varför är Bitcoin inte DeFi?

Bitcoin är en modern finansiell revolution och är en typ av valuta som fungerar på sin egen blockkedja – ungefär som fiatvaluta. DeFi, å andra sidan, låter dig låna ut, låna och handla kryptovalutor som Bitcoin precis som banker gör.

⚡️ Finns det en DeFi på Ethereum?

Ethereum var den första blockkedjan som gjorde det möjligt för användare att utveckla smarta kontrakt, något som Bitcoin inte kunde göra. Detta hjälpte Ethereum att uppnå sitt nuvarande ledarskap inom DeFi.

⚡️ Hur mycket är DeFi-myntet värt?

Marknadspriset för Defi Coin är 0,539106 USD per DEFC. All-time high för Defi Coin var 0,567323 USD, vilket det nådde den 11 januari 2018. Det nuvarande cirkulerande utbudet av Defi Coin är 0 DEFC.

⚡️ Är DeFi säkert?

Du får klara dig själv med DeFi. Även om blockkedjan är erkänd för sin säkerhet är den inte immun mot attacker. Enligt en undersökning från Elliptic kommer bedrägerier och stölder kopplade till DeFi att leda till förluster på mer än 10 miljarder dollar nästa år, vilket är nästan 600 procent mer än förra året.

Förändringar sker snabbt och stadigt över tid, vilket vi har sett med tekniska framsteg som streamingappar som ersätter DVD-spelare och böcker som ersätts av surfplattor. Nu börjar kryptovalutor ersätta vanliga pengar. Finanssektorn genomgår för närvarande en betydande omvandling, vilket skapar massor av nya möjligheter för dem som investerar i krypto.

Defi uppstod som ett resultat av den växande efterfrågan på finansiella alternativ. Som ett resultat kommer decentraliserad teknik att komma in på det nya området för finansiella tjänster på ett opålitligt och transparent sätt. Den förväntade decentraliseringen av blockkedjetekniken kommer att ställa den finansiella sektorn på huvudet jämfört med vad vi är vana vid med centraliserade banker.

De 5 största DeFi-projekten och mynten
Vilka är de bästa Defi-mynten att köpa nu?

Är du en kryptoentusiast eller har du precis börjat lära dig om blockkedjeteknik? Om så är fallet bör det vara av stort intresse för dig att förstå Defi och dess potentiella inverkan i framtiden. I den här artikeln delar vi med oss av fem betydande nya best-defi-projekt som kommer att revolutionera finansvärlden både traditionellt och globalt.

Det bästa De-Fi-projektet på Avalanche-blockkedjan är Colony Lab.

Det bästa De-Fi-projektet på Avalanche-blockkedjan är Colony Lab.
Vilka är de största nya defi-projekten?

Project Colony står högst upp på vår lista över Defi-projekt. Project Colony är den första samhällsdrivna, framtidsorienterade fonden. Avalanche Foundation har redan utlovat stöd och pengar till detta initiativ, vilket gör det till ett Avalanche-projekt.

Colony är enkelt uttryckt en samling smarta kontrakt som utgör ryggraden i organisationens grundläggande verksamhet. Det här projektet handlar också om ägande, struktur och befogenheter för onlineföretag.

nya defi projekt
Vilken krypto kommer att blomstra 2023?

Så var börjar du? Du behöver tokens för att komma igång. Colony-applikationer, till exempel, fungerar på nätverk som använder deras tokens. Dessa tokens identifieras av de tickersymboler som används på handelsplattformar.

När du har köpt dina tokens från en Colony-stödd plånbok måste du flytta dem till en personlig plånbok. Mynten kan användas som valuta för utbyten. När du väljer ditt föredragna betalningsnätverk, ta hänsyn till deras transaktionsavgifter – ju lägre ränta du väljer, desto mer pengar sparar du! Var också noga med att dubbelkolla vilket nätverk du använder innan du överför några pengar.

Vilka är de mest lovande kryptoprojekten?
Granskningar av DeFi-projekt

Den mest populära typen av tjänst som finns tillgänglig online är Decentralized Exchange (DEX), som du kan hitta genom att googla “Decentralized Exchanges” eller liknande termer. Du kan också tillhandahålla likviditet i utbyte mot ränta eller låna ut medel och ta ut ränta. Möjligheterna är gränslösa.

Aave Protocol är ett banbrytande open source-projekt som levererar en användarupplevelse av högsta kvalitet och prioriterar säkerhet, integritet och efterlevnad. Aave Protocol är en decentraliserad finansiell plattform med likviditetsprotokoll som gör det möjligt för användare att låna ut och låna digitala tillgångar.

Vilken kryptovaluta ska jag köpa 2023
De bästa DeFi-mynten att köpa 2023

Funktioner

Colony CLY-token är utformad för att stödja Colony Network, som är ett community-drivet initiativ som tillhandahåller finansiering i ett tidigt skede för Avalanche-baserade projekt. Detta kommer också att ge likviditet till befintliga Avalanche Defi-system. AVAX (AVAX) och framtida subnätverksmynt förvärvas som en del av denna affär.

Målet är att lansera en initial coin offering (ICO) för finansiering. Företaget planerar att arbeta med Avalanche och kan dela en ström av transaktioner för att skapa förutsättningar för projektfinansiering på plattformen. Den verkliga skönheten i detta projekt ligger i dess kommunbaserade tillvägagångssätt.

Hur köper jag Colony Clay?
Hur investerar jag i Colony Crypto?

Det innehåller också ett reglerat ramverk som gör det möjligt för investerare att lära känna Avalanche-ekosystemet, vilket kommer att bidra till att öka dess börsvärde som ett resultat av deras nyfikenhet. Projektet har redan från början ett etablerat community. Det kommer att samarbeta med andra viktiga aktörer i ekosystemet samt Avalanche.

Det är värt att notera att Avalanches ekosystem är avsett att stödja DeFi. Colony-initiativet kommer att bidra till att förverkliga Avalanches mål genom ett helt decentraliserat utbyte och ett demokratiserat finansiellt system. En anledning är att Colony erbjuder en solid infrastruktur för nya decentraliserade appar i Avalanche-nätverket.

Hur får jag en kolonitoken?
Vad är Colony Io?

Kolonins framgång beror på marknadsföring, momentum, teknisk kunskap och nätverk. Dessutom ser Colony till att dess investeringar används på rätt sätt och uppskattas genom att använda luftdroppar, staplingsbelöningar och en återköpsmekanism.

Affärsmodellen har justerats. Nu finns en perfekt kombination av två komponenter. Den första är tillgång till affärer i tidigt skede, som tidigare endast institutioner och deras investerare hade tillgång till. Projektets omfattande investeringsprocess kommer att genomföras av kärnteamet, som inkluderar yrkesverksamma inom kryptovalutaområdet. Som ett resultat kommer dessa aktieexperter att ha en bättre förståelse för projekten. Den andra komponenten är ett förbättrat sätt att ta emot utbetalningar.

Vad är koloni krypto?
Hur får jag en kolonitoken?

Nätverket av värdepappersföretag på Colony kommer att tillhandahålla finansiering till utvecklare som arbetar med lavinprotokollet. När projektet når sin inledande fas behöver det inte längre koncentrera sig på att skaffa kapital, utan kan i stället prioritera vidareutveckling.

DAO (Decentralized Autonomous Organization) är grunden för vår framgång. Dess främsta mål är att öka likviditeten i Avalanches ekosystem och att använda insatser för att förbättra nätverkssäkerheten. Denna komponent är också avsedd att samla Defi Avalanches ökande tillgångar med ett specialiserat index.

Hur köper jag Colony Clay?
Vad är kolonial?

Sammantaget kombinerar Colony DeFi och konventionell finansiering för att skapa värde i Avalanche-nätverket genom sin community. Det första indexerbjudandet (IDO) är planerat till fjärde kvartalet 2023

Grundaren av Cryptominati Capital, en privat investerare vid namn Mark Karpeles, har gått samman med Colony Lab som företagspartner. De skrev följande på Twitter: “Colony Lab tillhandahåller finansiering och likviditet till The Avalanche-ekosystemet, vilket är en spelväxlare.”

Ett likviditetsprotokoll för en decentraliserad finansiell plattform som heter Aave

Ett likviditetsprotokoll för en decentraliserad finansiell plattform som heter Aave
Är Aave en bra investering?

XIAVE-projektet är ett annat decentraliserat finansiellt system där användare kan låna och låna en mängd olika kryptovalutor. Genom att utnyttja kraften i smarta kontrakt gör denna plattform det möjligt för människor att enkelt delta i kryptovalutabaserad peer-to-peer-utlåning. Människor vill låna ut kryptovalutor för att tjäna ränta eller låna pengar i utbyte mot räntebetalningar.

Med Aave behöver du inte lita på stora banker eller finansinstitut när det gäller dina pengar – nu kan du behålla dem själv! Appen drivs av Ethereums blockkedja och genomför transaktioner via ett nätverk av datorer som kör Aave. Algoritmer och smarta kontrakt hanterar alla tillgångar inom systemet.

Vad är Aave DeFi?
Vad är det för speciellt med Aave?

Funktioner

Aaves mål är att göra enkla finansiella tjänster mer tillgängliga, vilket innebär att du kan låna och låna utan hjälp av banker, mäklare eller mellanhänder. Kort sagt investerar du i teknik samtidigt som du påverkar dess utveckling.

Det finns för närvarande 26 olika kryptovalutor tillgängliga för insättningar, och 25 av dem är tillgängliga för lån. ETH, LINK och LEND är de mest populära tillgångarna på Aave. Här kan du upptäcka en omfattande lista över alla resurser och deras individuella räntesatser.

Du kan se in- och utlåningsräntorna för varje kryptovaluta på Aaves webbplats. Aave använder en algoritm för att generera aktuella räntor baserat på utnyttjandegraden, som visas i exemplet ovan. När det finns ett begränsat antal kryptovalutor tillgängliga höjs vanligtvis räntorna för att locka fler individer. Om det däremot finns ett överflöd kommer räntorna att vara lägre för att stimulera mer aktivitet.

Vad är Aave DeFi?
Är Aave en bra investering 2023

Aave erbjuder två olika DeFi-tokens: AAVE och AAVL. Den första är AAVE, som är företagets protokollhanteringstoken. Du kan köpa aktier i Aave genom att köpa AAVE-tokens, som fungerar på samma sätt som aktier i företaget. På så sätt kan du rösta för förändringar som kan ändra protokollets kurs.

Den andra Aave-token är AToken, som är räntetoken som ges till långivare för att tjäna ränta på insättningar. Räntan krediteras omedelbart till din plånbok och tokens är knutna till ett 1:1 värde av den underliggande tillgången som du har satt in.

Snabblån är ett av de mest populära lånen på Aave, som du kan använda för att dra nytta av arbitragemöjligheter i kryptovalutavärlden. Snabblån kräver ingen säkerhet. Du måste betala tillbaka pengarna i samma transaktion, vanligtvis inom några sekunder.

Vad gör en Aave-token?
Vem använder Aaves krypto?

Om inte betalningen slutförs under samma transaktion kommer den att återbetalas. Det finns endast 16 miljoner tokens i omlopp med Aave-protokollet. Reservkontraktet för Defi-ekosystemet innehåller tre miljoner av dessa tokens för programskapande ändamål.

Aaves protokoll kommer med stackability, vilket är en säkerhetsmodul som gör att du kan lagra Aave-tokens som en försäkring mot eventuella marknadsproblem. Om till exempel ett av de mest populära stackmynten på Aave skulle förlora sin koppling till US-dollar kan du använda upp till 30 % av säkerhetsmodulen för att kompensera för förlusten.

Sedan Aave lanserades 2020 kan du nu låna och låna ut faktiska pengar på plattformen.

Hur tjänar du pengar med AAVE?
Vad är Aave? Insidan av Defi utlåningsprotokoll

Fantom: Företaget använder blockkedjan som ett sätt att bygga, äga, handla och administrera digitala tillgångar. Decentraliserade applikationer och intelligenta kontrakt förkroppsligar den revolutionerande kraften i blockkedjetekniken.

Ethereum var först med att introducera smarta kontrakt på kryptovalutamarknaden. På senare år har den dock blivit en utmaning för användarna på grund av intensiv överbelastning och skyhöga transaktionskostnader. Som svar på denna fråga har flera andra alternativ uppstått som möjliggör snabbare transaktioner till mer rimliga priser.

Ett annat alternativ är Fantom, en smart kontraktsplattform med öppen källkod för dApps och digitala tillgångar. Processen att låna, låna ut och handla syntetiska tillgångar förenklas på denna plattform. Logga bara in på din digitala plånbok och sätt in tokens för att börja tjäna.

Vem står bakom Aave?
Fantom blir det tredje största Defi-protokollet

Funktioner

Fantom blir allt populärare eftersom det ger ett hållbart svar på blockkedjans trilemma. Den strävar efter att hitta en perfekt jämvikt mellan säkerhet, stabilitet och decentralisering som är hållbar på lång sikt. Plattformen är snabb eftersom den använder en särskild konsensusmekanism som kallas Lachesis. Transaktioner är därmed extremt snabba som ett resultat av detta. Som en blockkedja med stöd för smarta kontrakt är Fantom också mycket mångsidig.

Fantoms snabba transaktionshantering säkerställer att transaktioner behandlas på en till två sekunder. Detta system är otroligt tillförlitligt och effektivt genom att tusentals transaktioner per sekund utförs till minimal kostnad. Antalet transaktioner på Fantom-plattformen växte till över tre miljoner i maj, vilket inte var förvånande.

Är Fantom en bra investering?
Vad gör Fantomkrypto?

Fantom använder POS about-konsensusmetoden, vilket gör det decentraliserat och inte kräver ett styrande organ. Med denna nätverkskonfiguration är Fantom som helhet mycket mer effektivt.

Konsensusmekanismen i Fantom aBFT validerar data och transaktioner över nätverket. Som en konsekvens kan den komma överens på ett pålitligt och transparent sätt. Att uppnå konsensus är ett grundläggande krav för alla decentraliserade applikationer.

Har Fantom en framtid inom krypto?
Är Fantom undervärderat?

Phantoms är fördelaktiga för betalningar eftersom de har mycket bandbredd och hastighet. Det är också bra för nätverkshantering och kontroll. Detta innebär att du kan använda nätverkshantering för att rösta på förbättringsidéer, föreslå ändringar och göra bedömningar om du äger tokens på FTM-nätverket. Din påverkan kommer att baseras på hur mycket FTM du äger.

Fantom är perfekt för att satsa belöningar. Du kan tjäna en lägsta årlig procentsats (APR) på 3.79% till högst 11.59% här. Den årliga procentsatsen beror på den totala inlåsningsperioden och hur många FTM du sätter in.

Hur mycket kommer Fantom att vara värt?
Är Fantom decentraliserad?

Fantom är ännu en kryptovaluta som tar efter EOS i sitt protokoll. Fantom tillåter dock både privata och offentliga transaktioner – en funktion som kommer att vara till nytta för individer som vill hålla sina identiteter dolda. På samma sätt som andra valutor som Stellar kan Fantom användas för att köpa nätverksavgifter och betala validerare; men det stannar inte där. Med Fantom kan du också göra avgiftsfria transaktioner över hela ekosystemet!

Fantoms inbyggda Defi-stack gör det möjligt för användare att skapa USB med FTM-tokens. USB är Fantoms egen Stablecoin, som är knuten till den amerikanska dollarn i förhållandet 1:1. Den kan användas för att handla, låna och låna ut 176 olika kryptovalutor och syntetiska tillgångar, såsom fETH och BTC

Har Fantom en framtid?
Vad är Fantom? Snabb blockkedja slår Ethereum

Under de senaste sju dagarna har Fantom sett en imponerande 9% ökning av sitt pris och stigit till ett totalt börsvärde på 2.03 miljarder dollar den 17 november 2021. Dess dagliga handelsvolym på börser var cirka 748 miljoner dollar vid det tillfället.

Det mest populära decentraliserade nätverket är PancakeSwap.

En annan ny decentraliserad finansteknik är PancakeSwap. Detta Defi-projekt skapades förra året och bygger på Binance Smart Chain, en maskin-till-maskin-marknadstillverkare för kryptovalutor. PancakeSwap tillhandahåller, precis som Aave, handelslikviditet som en tjänst.

Vad är DeFi? Framtiden för handel med kryptovalutor
Pannkaksbyte: juvelen i Defi

Användare hade satsat mer än 5 miljarder dollar på PancakeSwap decentraliserade utbyte i slutet av oktober (DEX). PancakeSwap är ett fynd jämfört med rivaler som Uniswap, som har ett marknadsvärde på endast 4 miljarder dollar.

Funktioner

Kryptovalutaägare bör starkt överväga PancakeSwap av flera skäl. För det första använder den Binance Chain BEP-2-plattformen som utvecklades av ingen annan än världens största kryptovalutabörs, Binance. Med en imponerande daglig transaktionsvolym på 27 miljarder dollar kan du ha fullständig sinnesro att dina medel är säkra med dem. Dessutom har alla smarta kontrakt verifierats och godkänts av CertiK, ett välrenommerat företag som specialiserat sig på kontraktssäkerhet.

3 PancakeSwap-funktioner som hjälper dig att komma igång med DeFi
Defis första projekt på Binance: Pannkaksswap

PancakeSwap erbjuder en one-stop shop för alla dina kryptovalutabehov – växla, lagra och handla digitala tillgångar på ett säkert sätt. Dess decentraliserade arkitektur och användarvänliga gränssnitt gör det till den perfekta plattformen för att snabbt fatta välgrundade beslut om kryptos. PancakeSwap förlitar sig inte på tredje part för avveckling eller handel och låter dig behålla dina tokens. Även om PancakeSwap drivs av Binance, kontrolleras eller styrs det inte av Binance. Tjänsten är ganska jämförbar med Uniswap och Sushiswap, men med några anmärkningsvärda skillnader.

PancakeSwap är en av de mest populära decentraliserade börserna som finns tillgängliga idag. Enbart i oktober bearbetade plattformen över 12 miljarder dollar i handelsvolym. Det är mer än alla andra decentraliserade börser tillsammans!

PancakeSwap blir DeFis första projekt
Vad är PancakeSwap?

PancakeSwap är utformat för BEP-20-tokens som fungerar på Binance Smart Chain. Du kan dock använda Binance Bridge för att överföra tokens från andra plattformar. Du kan “packa in” dem som BEP-20-tokens och använda dem på PancakeSwap DEX efter att de har “packats in”.

Den första belöningen du får efter att ha satt in dina LP-tokens i likviditetspoolen är NOMIA. Du kan nu ge CAKE-tokens för att få SYRUPs. Du kan använda SYRUPs för att förvärva MER funktionalitet, såsom kontrolltokens eller lotter med

Du behöver en kryptovalutaplånbok för att använda PancakeSwap. Math Wallet, Trust Wallet, Binance Chain Wallet och till och med MetaMask är kompatibla med den decentraliserade försäkringsplattformen. Genom att utnyttja kraften i MetaMask och Binance Smart Chain kan du enkelt konfigurera din Ethereum-plånbok för att stödja transaktioner som görs på båda plattformarna. Med bara några enkla steg kommer du att vara redo för vad som kommer härnäst!

Grafen visar framtiden för decentraliserade API:er.

Grafen visar framtiden för decentraliserade API:e
En komplett guide för granskning av grafer

The Graph (GRT) är ett decentraliserat protokoll för att söka efter och indexera data från blockkedjor. På samma sätt som Google indexerar innehåll på webben förbättrar det också tillgången till information med anmärkningsvärd effektivitet. The Graph indexerar även data från blockkedjor som Ethereum och Filecoin, ungefär som Google gör med internet.

The Graph har främst indexerat Ethereums blockkedja, men nya tester från NEAR-blockkedjan tyder på att den nu kan indexera blockkedjor som inte är kompatibla med Ethereum.

Kan Graph representera framtiden för DeFi-området?
Hur mycket kommer Graph Crypto att vara värt?

Funktioner

Grafen organiserar data i undergrafer, som är kända som öppna API:er. Graph QI API gör det enkelt för utvecklare att söka och hämta data via Graph QI API. Eftersom det tillhandahåller den information som krävs för att DEX-applikationer som DEX ska fungera korrekt, gör det att de snabbt kan komma åt data.

Efter att StreamingFast, ett företag som arbetar med blockkedjedata, fick ett bidrag från The Graph Foundation har protokollet kunnat stödja blockkedjor som inte är Ethereum-baserade. Genom att använda The Graph kan utvecklare få tillgång till data som priser och användarinformation. För närvarande, i november 2021, är 25 olika blockkedjenätverk operativa med detta protokoll. Sedan starten har StreamingFast gjort många viktiga bidrag till The Graphs utvecklingsprocess.

Vad gör Graph Crypto?
Är Graph Crypto bra?

Grafen har två typer av noder: fullständiga noder och indexeringsnoder. Indexeringsnoder kör GraphQL-programvaran som hjälper till att hålla nätverket organiserat medan fullständiga noder är värdar och tillhandahåller data till nätverket. Nätverket körs för närvarande på tre tenets: mainnet, ropsten och kovan.

Booming Fintech är en het handelsvara, med sin 24-timmars handelsvolym på $ 136,511,855 och det aktuella marknadspriset på $ 0.65 som återspeglar den ökade efterfrågan. Intäkterna förväntas öka med 212,52 procent fram till 2026.

Slutsats: en genomgång av de mest intressanta Defi-projekten att hålla ett öga på

Är Graph DeFi?
Vilken kryptovaluta kommer att explodera?

Du kanske undrar: “Vad är framtiden för DeFi?” Tack vare miljardärentreprenörer och investerare som Mark Cuban är Defi i ropet just nu. Som en följd av detta var den månatliga volymen i maj 2021 173 miljarder dollar, en ökning från 39,5 miljoner dollar i januari 2019.

Decentraliserade nätverk erbjuder en mängd fördelar jämfört med traditionella internetleverantörer, till exempel elimineringen av mellanliggande mäklare. Det anses också vara ett av de bästa penningverktygen i länder där de finansiella systemen är dåliga, och alla med en dator kan hantera sina fonder effektivt tack vare dApps.

Denna typ av teknik kan komma att bli allmänt accepterad senare. Men dess potential att vinna enorm popularitet är obestridlig. De flesta individer kan vara omedvetna om sådana plattformar eftersom de inte har traditionell tillgång till dem; framtiden ser dock lovande ut för detta projekt. Det konventionella finansiella systemet, inklusive företag och finansiella myndigheter, är fortfarande tveksamt till att införliva ny teknik, men alla som vill att deras projekt ska vara en del av framtiden måste lära sig att acceptera förändringar och fungera i denna miljö.

 bästa defi projekt
Vilka är DeFis bästa mynt för 2023

Vi bör inte avfärda dessa plattformar ännu, även om de inte helt har utvecklats till ett säkert nätverk. Det står fortfarande inför samma hinder som kryptomiljön stod inför under sina tidiga dagar.

De bästa DeFi-mynten att köpa
Vilka är DeFis mest lovande projekt?

Du kan ha fullständig kontroll och äganderätt till dina kryptotillgångar om du använder decentraliserade finansiella applikationer. Du kan ansluta till det finansiella systemet som en del av ett peer-to-peer-nätverk genom att använda appar. Defi-projekt blir allt populärare eftersom de fungerar ovanpå blockkedjenätverk som Ethereum.

Vi letade igenom marknaden för att hitta endast de fem DeFi-projekt som uppfyller våra specifika standarder. Bland dessa aktörer finns samhällsdrivna protokoll, likviditetspoolplattformar och branschfacilitatorer. Vi tror att dessa initiativ effektivt kommer att skaka om den traditionella finanssektorn, men du bör vara försiktig när du investerar i ett DeFi-projekt.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter