Tether-medgrundare hyllar Tokenization som det största språnget sedan Fiat

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

En Tether-chef hävdade nyligen att det är en stor innovation att omvandla fiatvalutor, som den amerikanska dollarn, till digitala tokens. Han sa att denna förändring skulle kunna påverka den globala ekonomin avsevärt i framtiden.

William Quigley, som hjälpte till att starta kryptovalutaföretaget Tether och den decentraliserade börsen WAX, tror att världsekonomierna kan börja använda digitala, tokeniserade pengar inom det närmaste decenniet. Han talade varmt om denna teknik under en diskussion på FT Crypto and Digital Assets Summit den 9 maj.

Quigley förklarade att tokenisering av fiatvalutor skulle kunna förbättra dem och möjliggöra möjligheter som att tjäna ränta på dessa digitala former av pengar. Han betonade att denna innovation inte har några nackdelar, bara fördelar.

Tether-medgrundaren sade:

“Jag undrade varför jag aldrig fick ränta på mitt checkkonto. Och de sa, ja, du får de underbara fördelarna med elektronisk bankverksamhet. Så vid någon tidpunkt kan det hända. Men just nu är folk så nöjda med tokeniseringen av sina dollar att tanken på att avstå från ränta på dem inte riktigt har varit en övertygande fråga.”
Tether-medgrundaren-William-Quigley

Han påpekade också att biljoner dollar står på amerikanska bankkonton utan att ge någon ränta. Människor använder dessa konton för sina bankbehov, som tillgång till bankomat och elektroniska betalningar, även om de inte tjänar något på sina pengar.

Under samma föredrag berättade Quigley hur han blev involverad i kryptovalutor och hjälpte till att etablera Tether. Idag är Tether den största stablecoinen sett till marknadsstorlek och den mest handlade kryptovalutan.

Quigley tillskrev sitt tidiga intresse för spel för många av sina idéer. I slutet av 1990-talet blev det populärt att handla med föremål i spel. Han och hans partner såg ett behov av en digital betaltjänst eftersom det inte fanns någon enkel metod för att använda fiatvaluta på nätet vid den tiden. Detta ledde till deras idé om att skapa en digital spärrtjänst för att köpa spelobjekt med kontanter. Quigley nämnde också att han var en av de första stora investerarna i PayPal.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter