Alt Season-varnings: Tecken på att en krypto ökning kommer

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bitcoin nådde nyligen en rekordhög nivå på 73 750 USD men sjönk sedan till 61 000 USD. Detta har startat samtal bland kryptovalutafans och experter om den möjliga starten på en ”Altseason”.

Bitcoin startar vanligtvis marknadscykler med kraftiga ökningar. Den mest intressanta aktiviteten tenderar dock att ske när Bitcoins pris stabiliseras. Det är då andra kryptovalutor, så kallade altcoins, ofta börjar öka i värde. Flera faktorer gör detta mönster mer märkbart. Dessa inkluderar bredare användning och uppskattning av altcoins på grund av decentraliserad finansiering (DeFi), bättre blockchain-teknik och ökad användning av smarta kontrakt.

Viktiga marknadsindikatorer att övervaka

Marknadsexperter tittar på flera viktiga tecken som kan indikera ett kommande altcoin-rally.

Ett viktigt tecken är 20-dagars exponentiellt glidande medelvärde (EMA), som fokuserar på de senaste prisförändringarna och hjälper till att förutsäga rallyn. Om EMA visar en hausseartad trend och det totala marknadsvärdet för kryptovalutor också visar liknande tecken, kan det betyda att ett rally är nära.

Ett annat tecken är Stochastic RSI, ett verktyg som mäter prestandan hos Relative Strength Indicator (RSI) över tid. Ett positivt tecken i detta område tyder på att altcoins snart kan se betydande prisökningar.

Bitcoins marknadsandel, även känd som Bitcoin-dominans, ligger på 52,92%. En nedgång i detta antal kan visa att investerare flyttar sitt intresse till altcoins, vilket potentiellt kan starta en Altseason.

Det totala värdet av altcoins, som inte räknar de 10 bästa, har sjunkit 17.55% under de senaste 30 dagarna till 266.47 miljarder dollar, enligt TradingView. Ändå är det fortfarande över stödnivån på 250 miljarder dollar. Trader Rekt Capital anser att detta indikerar att marknaden kan vara på väg mot en uppåtgående trend.

Expertinsikter om marknadssentiment

Åsikterna om sannolikheten för en Altseason varierar. Vissa analytiker tror att det kan leda till ett marknadsvärde på 4 biljoner dollar. Andra, som Benjamin Cowen, varnar för att marknaden inte riktigt visar starka tecken på en Altseason ännu, vilket tyder på att Bitcoin kan behålla sin ledning längre.

Altcoin Season Index av Blockchain Center, som säger att en Altseason inträffar om 75% av de 50 bästa mynten slår Bitcoin under 90 dagar, visar för närvarande att endast 41% har gjort det. Detta innebär att vi inte officiellt är i en Altseason ännu.

Altcoin-säsongsdiagram

Trots tecken på en möjlig Altseason är kryptovalutamarknaden oförutsägbar. Investerare bör hålla ett öga på marknadstrender och undersöka altcoins noggrant innan de investerar för att hantera risker och sträva efter bästa möjliga vinster.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter