Sony byter namn på Amber Japan till S.BLOX och planerar en nylansering av en stor kryptobörs

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Förra året gjorde Sony ett strategiskt men diskret förvärv av Amber Japan, tidigare känt som DeCurret, en lokal kryptovalutabörs.

Detta förvärv, som genomfördes genom Sonys dotterbolag Quetta Web, flög under radarn på grund av Quetta Webs brist på offentlig närvaro.

Nyligen meddelade Amber Japan sin ommärkning till S.BLOX, vilket officiellt avslöjade dess Sony-ägande. S.BLOX uppgav att det hade uppgraderat sitt WhaleFin-kryptoerbjudande i januari och planerar ytterligare förbättringar. Utbytet syftar till att samarbeta med olika Sony Group-företag.

För närvarande erbjuder det en kampanjavtal för Nuro Mobile-kunder, en återförsäljare av Sony-mobilkontrakt. Nya WhaleFin-registreringar får 3,000 Yen värt Bitcoin, cirka $ 18.60. Nuro Mobile är verksamt under Sony Network Communications.

Strategiska investeringar ökar Sonys Blockchain-närvaro

Förra året investerade samma division av Sony i Startale Labs, skaparen av Astar Network, en Polkadot parachain.

Dessutom etablerade Sony och Startale Labs ett joint venture för att utveckla en Sony blockchain, med avsikt att utnyttja gruppens immateriella egenskaper över metaversen.

Med tillgångar som Sony Pictures, Music och PlayStation under sitt bälte har Sony många varumärken att integrera i sina blockchain-initiativ.

Sony Banks NFT-push och digitala finansiella innovationer

Sony Bank utökar också sitt digitala fotavtryck med den kommande lanseringen av Sony Bank Connect-appen, som erbjuder NFT-underhållningsbelöningar kopplade till finansiella produkter. Förhandsregistreringen för web3-appen började för två veckor sedan.

Dessutom driver Sony en NFT-marknadsplats, SNFT, där användare kan betygsätta sina NFT.

Den digitala banken har varit aktiv i blockchain-utrymmet och planerar att utfärda stablecoins på Polygon blockchain.

I mars piloterade den en emission på 1 miljon dollar av en grön finanssäkerhetstoken riktad till detaljhandelsinvesterare med hjälp av dollar, efter att tidigare ha lanserat sin egen fastighetstoken.

Djärvt steg in på marknaden för kryptobörser

Sony planerar att återlansera WhaleFin-kryptobörsen med en ny app, vilket meddelades på PR Times. Detta steg markerar Sonys betydande inträde i kryptorummet.

Tidigare hade Sony utforskat Web3 genom investeringar och partnerskap, inklusive ett Web3-inkubationsprogram med Astar Network och en patentansökan för överföring av icke-fungibla tokens (NFT) mellan olika spel och konsoler.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter