NFT-försäljningen sjönk med 44% under Q2 när memecoins fångar marknadens uppmärksamhet

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Trots en bred nedgång på marknaden såg PolitiFi och memecoins med djurtema stora vinster under andra kvartalet. Denna ökning inträffade även när försäljningen av icke-fungibla tokens (NFT) upplevde en brant nedgång.

Enligt Henrik Andersson, Apollo Cryptos investeringschef, bidrog detta inflöde, i kombination med en allmän nedgång på kryptomarknaden, till en 44% nedgång i NFT-försäljningen under Q2. Data från CryptoSlam visar att NFT-försäljningen sjönk från 4,14 miljarder dollar under Q1 till 2,32 miljarder dollar under Q2.

Diagram-över-försäljning-av-Memecoin-USD

Utmaningar på marknaden

“Q2 var tufft, med Bitcoin som sjönk med 15% och många altcoins som presterade ännu sämre”, sa Andersson till Cointelegraph. Han noterade också att memecoins sannolikt fångar en del av marknadens uppmärksamhet som annars kunde ha gått till NFT.

Medan NFT-försäljningen har avtagit fortsätter memecoins att trivas, med 3,4 miljarder dollar i handelsvolym bara under de senaste 24 timmarna, enligt CoinGecko. Ökningen av PolitiFi-memecoins kopplade till det amerikanska presidentvalet och nya kändistokens på Ethereum och Solana har drivit på denna trend. Anmärkningsvärda memecoins som MAGA (TRUMP) och Pepe såg prisökningar under det andra kvartalet.

Utvecklingen inom Bitcoin-baserade Ordinals kan också skifta fokus från traditionella NFT:er under de kommande månaderna, konstaterade Andersson. Aktiviteten på Ordinals och Runes har dock minskat nyligen, med Runes-transaktioner som sjönk 88% från sin topp i juni.

Ordinals-inskriptioner och runor har bidragit med mindre än 2 Bitcoin (BTC) per dag i gruvavgifter under den senaste veckan.

Hopp om en NFT-uppståndelse

NFT: er såg en mindre återuppkomst under det sista kvartalet 2023, med en försäljning som översteg 3 miljarder dollar. Detta inkluderar en försäljningsmånad på 1,77 miljarder dollar i december 2023, den högsta sedan NFT-sommaren började minska i juni 2022.

Stora NFT-samlingar som CryptoPunks och Bored Ape Yacht Club har fortfarande betydande marknadsvärden på 994,9 miljoner dollar respektive 345,9 miljoner dollar, enligt CoinGecko-data.

Memecoin-projektlista

De största Ordinals-projekten, NodeMonkes och Bitcoin Puppets, har marknadsvärden på 121,1 miljoner dollar och 94,2 miljoner dollar.

Trots de senaste utmaningarna finns det hopp om att NFT: er kan se en återuppkomst under senare hälften av 2024.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter