Robert Kiyosaki varnar: Kinas aktiemarknad på randen

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Robert Kiyosaki, den kände investeraren och hyllade författaren bakom det massivt framgångsrika mästerverket om personlig ekonomi, “Rich Dad Poor Dad”, har länge haft en försiktig inställning till både den amerikanska ekonomin och de globala finansiella systemen, om än med en underliggande ton av optimism. Hans kritiker har konsekvent lyft fram hans perspektiv som en björn i dessa frågor, men han lyckas alltid väva in en hoppfull syn.

Torsdagen den 21 mars valde Kiyosaki den sociala medieplattformen X för att uttrycka sina åsikter om den kinesiska regeringens försök, som inleddes i början av år 2024, att skapa stabilitet på landets fluktuerande aktiemarknad. Han beskrev dessa åtgärder som missriktade och desperata.

Kiyosaki gick djupare och hävdade att de utmaningar som plågar den kinesiska ekonomin överskrider nedgången på aktiemarknaden, vilket har lett till en svindlande förlust på cirka 7 biljoner dollar sedan år 2021. Han pekade ut kärnan i frågan för att vara en betydande nedgång i den globala konsumentefterfrågan.

Robert Kiyosaki delar viktiga investeringsinsikter

Trots sin kritiska analys avråder Kiyosaki från att köpa aktier och obligationer vid denna tidpunkt. Istället förespråkar han att investera i råvaror som guld och silver, tillsammans med den ledande kryptovalutan, Bitcoin (BTC). Hans hausseartade inställning till dessa tillgångar har varit orubblig i flera år, med Kiyosaki som kontinuerligt delar insikter om varför de representerar de mest försiktiga investeringsvalen. I synnerhet har han lyft fram silver som en särskilt övertygande investeringsmöjlighet från och med mars 2024.

Kiyosaki diskuterar ofta vad han förutser som den “största kraschen i historien”, men hans övergripande budskap är genomsyrat av optimism. Han anser att ekonomiska nedgångar innebär unika möjligheter för skickliga handlare att förvärva värdefulla tillgångar till kraftigt reducerade priser.

Hans förutsägelser har börjat bekräftas; till exempel har guld visat en robust utveckling, stadigt klättrat och överträffat 2 200 dollar för första gången den 20 mars. Dessutom uppnådde Bitcoin en ny heltidshöjd och närmade sig tröskeln på 73,000 XNUMX dollar tidigare i mars.

Även om Kiyosaki har uttryckt stark kritik mot Kinas strategi för att stärka sin aktiemarknad, har initiativet visat tecken på effektivitet. Efter ett tumultartat januari där cirka 1 biljon dollar raderades från aktiemarknadens värdering, har de efterföljande månaderna bevittnat en anmärkningsvärd vändning. Ett av de viktigaste riktmärkena för aktier på fastlandet, CSI 1.000, upplevde sin mest framgångsrika dag hittills den 6 februari, även om det ännu inte har återhämtat sig helt från förlusterna 2024.

På samma sätt har andra viktiga index, som CSI 300 och HSI, visat positiva reaktioner på regeringens ingripande, med årliga uppgångar på 5,75% respektive 0,44%.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter