R. Kiyosaki varnar för att en S&P-krasch kan ödelägga miljontals 401:or och IRA:er

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

R. Kiyosaki varnar för att en S&P-krasch kan ödelägga miljontals 401:or och IRA:er
Robert Kiyosaki, känd investerare och bästsäljande författare till boken “Rich Dad Poor Dad”, har nyligen riktat sin uppmärksamhet mot aktiemarknaden, med ett särskilt fokus på S&P 500-indexet, mitt i de olycksbådande förutsägelser som signalerar en nära förestående och omfattande krasch på olika marknader.

Med en nettoförmögenhet på 100 miljoner dollar är Kiyosaki övertygad om att den förestående kraschen potentiellt kan förstöra miljoner människors pensionsplaner.

I ett nytt inlägg som publicerades den 11 december, där han upprepade sina tidigare varningar, varnade “Rich Dad” -författaren sina följare att nästa varning gäller specifikt S&P och förutspådde att det “kommer att påverka miljontals 401ks och IRAs.” Denna referens är riktad mot de allmänt använda pensionssparande i USA, vilket förklaras i ett X-inlägg.

Robert Kiyosakis tweet om varningen för S&P-kraschen - 11 december 2023.
Kiyosakis tweet: Varning för S&P-krasch – 11 december 2023

S&P och pensionskonton

När det gäller pensionskonton betonade Kiyosaki både det arbetsgivarbaserade pensionskontot, allmänt känt som 401(k), och det individuella pensionskontot (IRA). I det första fallet drar arbetsgivaren av en del från de anställdas lönecheckar för att investera i fonder, aktier och obligationer som den anställde väljer, medan det senare tillåter individer att investera självständigt.

Robert Kiyosaki diskuterar effekterna av S&P-kraschen på 401ks och IRAs.
401ks och IRAs i riskzonen: Kiyosakis varning

Eftersom dessa pensionskonton är sammankopplade med aktiemarknaden, särskilt S&P-index, förutser Kiyosaki omfattande konsekvenser om den hotande kraschen av S&P 500 blir verklighet, vilket skulle påverka både arbetsgivarberoende och oberoende pensionsplaner för miljontals människor.

Global bankkris

Samtidigt slår Kiyosaki larm om en potentiell “global bankkris” och kritiserar integriteten i det amerikanska banksystemet. Han uppmanar sina anhängare att vidta proaktiva åtgärder och förespråkar investeringar i tillgångar som Bitcoin (BTC), guld och silver “medan det fortfarande finns tid”, vilket understryker hans meritlista med exakta kraschförutsägelser.
Anmärkningsvärt bland dessa prognoser är Lehman Brothers kollaps 2008 och Credit Suisse-kraschen 2023.

För närvarande spekulerar Kiyosaki i att UBS, United Bank of Switzerland, kan vara nästa bankjätte som stöter på utmaningar, särskilt efter förvärvet av Credit Suisse i mars, som han menar spelade en avgörande roll för att undvika konkurs vid den tidpunkten.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter