Binance står inför överhängande kollaps, varnar Ex-SEC-tjänsteman!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Det är bara en tidsfråga innan hela Binance Plea Deal kollapsar.

Tidigare tjänsteman vid US Securities and Exchange Commission (SEC), John Reed Stark, förmedlade nyligen sina insikter om framtiden för kryptobörsen Binance i ett omfattande inlägg som delades på X sociala medieplattform förra lördagen.

Stark, i sin analys av Binance-uppgörelsen med det amerikanska justitiedepartementet (DOJ), lyfte fram två viktiga utvecklingar. Inledningsvis pekade han på uppkomsten av en serie nyligen avslöjade DOJ-ansökningar relaterade till Binance, vilket belyser den omfattande regleringskontroll som DOJ nu utövar över börsen.

Binance DOJ-arkivering - regulatoriska utmaningar avslöjade
Binance DOJ-arkivering: Avslöjade regleringsutmaningar

Stark uttryckte sin tro att dessa avslöjade DOJ-arkiveringar potentiellt skulle kunna markera slutsatsen av Binance och uppgav:

”Den uttömmande listan över Binances nya efterlevnadsåtaganden läser som en konsultfirmas önskelista – och kommer att kosta tiotals, om inte hundratals, miljoner dollar att implementera och genomföra.”.

Stark beskrev den framtida övervakningen av Binance och drog en parallell till att utrusta varje medlem i en global kriminell drogkartell med kroppskameror, där kartellen står för kostnaden för ett skickligt team av tidigare och nuvarande regeringsagenter för att övervaka bilderna dygnet runt. Stark hävdade:

John Reed Stark är en före detta tjänsteman vid U.S. Securities and Exchange Commission
John Reed Stark: U.S. Securities and Exchange Commission Opinion

“Min uppfattning är att, precis som en drogkartell, kan ett hemligt och ogenomskinligt finansiellt företag som Binance inte plötsligt förvandlas till ett traditionellt, laglydigt, öppet, transparent, lydigt, undergivet och regeringsvänligt finansiellt företag. Att överleva en SEC-revision skulle vara tufft nog för den belägrade Binance-infrastrukturen, men att möta en DOJ/FinCEN-revision – ja, det verkar allt annat än omöjligt,”

Stark fortsatte och utarbetade:

“För mig är det bara en tidsfråga innan hela Binance-avtalet kollapsar, vilket resulterar i ytterligare anklagelser för Binance, ytterligare anklagelser för CZ och nya anklagelser mot alla andra (partner, kund, joint-venturer, samarbetspartner etc.) som är sammanflätade med Binance kriminella företag”.

Den andra viktiga utvecklingen som Stark lyfte fram var SEC: s inlämning av en “kompletterande inlaga mot Binance”, som enligt hans uppfattning väsentligt förstärkte tillsynsmyndighetens stämning mot kryptoföretaget.

Den tidigare chefen för SEC Internet-verkställighet utarbetade detta och uppgav att SEC i den pågående SEC-verkställighetsåtgärden mot Binance och Changpeng Zhao (CZ) har börjat införliva fakta från DOJ: s pleaavtal. Stark betonade att dessa förlikningar avsevärt förbättrar SEC: s fall mot Binance och CZ.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter