Mt. Gox kommer äntligen att påbörja Bitcoin-återbetalningar i juli

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Mt. Gox, kryptovalutabörsen som förlorade 850 000 Bitcoin under 2014, kommer att börja återbetala sina användare.

Från och med juli 2024 kommer Mt. Gox rehabiliteringsförvaltare att börja behandla återbetalningar i Bitcoin och Bitcoin Cash. Denna information delades i en anteckning som utfärdades av börsen den 24 juni.

Förvaltaren har bett användarna att ha tålamod och säger att betalningsordningen beror på varje kryptovalutabörs:

“Vi kommer att starta återbetalningarna med de börser som har slutfört det nödvändiga informationsutbytet och bekräftelsen. Vänligen vänta ett tag tills återbetalningarna görs.”

Mt. Gox är skyldigt över 9,4 miljarder dollar i Bitcoin till cirka 127 000 fordringsägare. Dessa borgenärer har väntat i över 10 år på att få tillbaka sina pengar efter att börsen kollapsade 2014 på grund av flera hack.

Mt. Goxs $ 9.6B Bitcoin-överföring i maj var en del av återbetalningarna

Mt. Gox återbetalningsplaner har övervakats noggrant av kryptovalutaindustrin. Användare har ivrigt väntat på återlämnandet av sina förlorade Bitcoin i över ett decennium.

Den 28 maj flyttade Mt. Gox 141 686 BTC, värt 9,62 miljarder dollar, till en ny plånbok med namnet “1Jbez”. Dessa medel överfördes från flera andra kalla plånböcker som var kopplade till Mt. Gox. Denna rörelse markerade den första onchain-överföringen av medel från börsen på över fem år.

Mt. Goxs $ 9,6B Bitcoin-överföring till en ny plånbok 1Jbez

Kort efter denna överföring bekräftade Nobuaki Kobayashi, Mt. Gox rehabiliteringsförvaltare, att konsolideringen är en del av börsens återbetalningsplaner. Han specificerade dock inte när återbetalningarna skulle börja. I ett tillkännagivande den 28 maj uppgav Kobayashi:

“Rehabiliteringsförvaltaren förbereder sig för att göra återbetalningar för den del av kryptovalutans rehabiliteringsanspråk som kryptovaluta tilldelas. Vänligen vänta ett tag tills återbetalningarna görs.”

Mt. Goxs kollaps 2014 tappade BTC under $ 500

Mt. Gox var en av de tidigaste kryptovalutabörserna och hanterade en gång mer än 70% av alla affärer i blockchain-ekosystemet.

Börsen gick offline 2014 efter att ett säkerhetsbrott resulterade i förlusten av över 850 000 BTC i användarfonder, värt över 51,9 miljarder dollar till dagens värde. För närvarande ligger Bitcoins pris över 61 100 USD.

I februari 2014 sjönk Bitcoins pris till som lägst 420 USD strax efter att börsen gick offline. Rapporter visar att Mt. Gox hackades sex gånger mellan 2011 och 2014.

Trots det senaste tillkännagivandet från förvaltaren kan återbetalningarna drabbas av ytterligare förseningar. Den senaste tidsfristen sattes till september 2023, en månad innan Mt. Gox ursprungligen var planerad att återbetala fordringsägare senast den 31 oktober 2023.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter