MicroStrategys grundare M. Saylor förutspår Bitcoin-ökning 2024

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Michael Saylor, medgrundare och verkställande ordförande för MicroStrategy, förutspår två faktorer som avsevärt kommer att öka Bitcoins pris nästa år.

I en Bloomberg-intervju nyligen föreslår Saylor att introduktionen av en spot Bitcoin börshandlad fond (ETF) kommer att förstärka efterfrågan på den ledande kryptovalutan och antända en hausseartad trend 2024.

”Jag tror att du inte riktigt kan underskatta betydelsen av spot-ETF: erna. Det är inte orimligt att föreslå att detta kan vara den största utvecklingen på Wall Street på 30 år … ”

Han betonar betydelsen av denna förväntade utveckling och noterar att majoriteten av nuvarande Bitcoin-investerare är långsiktiga innehavare och traditionella kryptoentusiaster. Det bredare investeringssamhället, inklusive vanliga privatpersoner och institutionella investerare, har dock saknat en direkt och kompatibel väg att engagera sig i denna tillgångsklass fram till introduktionen av spot-ETF: er. Saylor förväntar sig att godkännandet av dessa ETF: er i januari kommer att fungera som en avgörande katalysator och skapa en betydande efterfrågeökning.

Vidare lyfter Saylor fram Bitcoins kommande halveringshändelse i april 2024 som en annan potentiell katalysator för en hausseartad marknad. Under denna händelse kommer belöningarna för BTC-gruvarbetare att halveras.

“Godkännandet av spot Bitcoin ETF: er kommer att följas i april med en utbudschock, eftersom det finns cirka 900 Bitcoin per dag tillgängliga för försäljning av naturliga säljare, gruvarbetarna. Och det antalet kommer att sänkas till 450 Bitcoin per dag i april. Så det är en ganska stor sak.

Bitcoin handlas till 43,809 2.33 dollar i skrivande stund, och MicroStrategy visar en orealiserad vinst på en häpnadsväckande XNUMX miljarder dollar. Företaget innehar 174,530 BTC.

Michael Saylor, medgrundare och arbetande styrelseordförande för MicroStrategy, diskuterar Bitcoins framtid i en Bloomberg-intervju
Michael Saylors Bitcoin-insikter – Bloomberg-intervju

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter