Kryptobubbla: Vad kommer härnäst?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vad betyder en kryptovalutabubbla?

Från en skeptikers perspektiv är kryptovalutor en mycket volatil och ohållbar bubbla som kommer att kollapsa så småningom.

⚡️ Vilken kryptovaluta kommer att explodera härnäst?

Chainlink är en av de mest solida kryptovalutorna idag. Det är en av de bästa kryptovalutorna att öka kraftigt 2022 på grund av det. Chainlink är en kryptovaluta som ansluter blockkedjor till omvärlden med hjälp av “orakel”.

⚡️ Är Etherium en kryptobubbla?

Trots den popularitetsökning som Ethereum har upplevt under 2017 hävdar vissa branschexperter att det inte är en kryptovalutabubbla. Kryptovalutamarknaden exploderade förra året, och Etherium är ett av många exempel. Vid årsskiftet var Ether en lönsam investering på bara 8 dollar per mynt och steg snabbt till att bli en av de mest produktiva kryptovalutorna i marknadsvärde.

⚡️ Kommer XRP att explodera?

På senare tid har Bitcoin (BTC-USD), Ethereum (ETH-USD) och Solana (SOL-USD), de mest använda kryptovalutorna, känt ett enormt tryck. Myntens popularitet och blockkedjetekniken bakom dem är dock fortfarande stark.

En bubbla är en term som på senare tid har överanvänts i finanspressen för att beskriva allt från bostadsmarknaden till aktier och begagnade bilar.
Eftersom Federal Reserve har injicerat biljoner dollar i ekonomin för att bekämpa covid-19, har fastighets- och aktiekurserna skjutit i höjden

Vad betyder en bubbelkrypto?
Finns det en kryptobubbla?

Även om det är sant att marknadsvärderingarna har blivit ansträngda på grund av konventionella faktorer och att fastighetsmarknaden kanske aldrig har varit hetare, är det svårt att avgöra om dessa tillgångar befinner sig i en bubbla.

Sedan har vi kryptovalutor, en snabbt växande tillgångsklass som under pandemin producerade pengar som förändrade de tidiga investerarnas liv.

Under de senaste veckorna har värdet på XRP fluktuerat drastiskt och många har ifrågasatt om kryptovalutor är grundade på spekulation. Bitcoin och Ethereum är två av de mest handlade digitala valutorna sett till marknadsvärde och har ökat kraftigt i värde sedan 2019 – vilket har fått vissa att tro att en kryptobubbla kan vara på väg att bildas på de internationella marknaderna.

Vad är en kryptobubbla?
Vilken kryptovaluta kommer att explodera härnäst?

Vad är en kryptobubbla?

En kryptobubbla är en bubbla på kryptovalutamarknaden.

Under 2017 steg Bitcoin-priserna till svindlande 20 000 dollar per mynt. Denna värdeökning drevs på av spekulanter som var övertygade om att priset skulle fortsätta att stiga i all evighet. Tyvärr sprack denna bubbla så småningom och orsakade dramatiska förluster under en kort tidsperiod – med värden som föll hela vägen tillbaka till cirka 6 000 dollar vardera inom bara några månader! En kryptobubbla skapas när marknadspriserna plötsligt skjuter i höjden för att sedan snabbt kollapsa i en lika snabb takt.

Kryptovalutor är alltid tillgängliga för handel online, vilket innebär att de kan omvandlas till likvida tillgångar utan inflytande från en centralbank eller regering. Det kan vara anledningen till att investerare ännu inte har uppmärksammat kryptovalutor i kristider.

Hur fungerar kryptobubblor
Kan bitcoin kollapsa till noll?

När epidemin spred sig började stora institutionella investerare att investera i kryptovalutamarknader. Legendariska investerare som Paul Tudor Jones satsade på dessa fascinerande finansiella instrument.

Du kan också uppleva FOMO, eller rädslan för att missa en chans, vilket kan bidra till att driva marknadspriserna på kryptovalutor till rekordhöga nivåer.

Lägg därtill statliga stimulansbidrag och människor som sitter fast hemma och utövar social isolering, så har du förutsättningarna för en epidemi.

Vilken kryptovalutabubbla kommer att explodera härnäst?
Varför är kryptostartups så dyra?

Nu när pandemin håller på att klinga av undrar investerare om den plötsliga tillväxten på kryptovalutamarknaderna bara berodde på att mer pengar fanns tillgängliga överlag.

Kryptovalutor är fortfarande ett mycket omdebatterat ämne – medan vissa människor hyllar dem som en revolutionerande teknik som helt kan förändra vår syn på pengar, är andra skeptiska till deras verkliga potential.

Är Etherium en kryptobubbla?
Nystartade kryptoföretag drar in miljarder även vid höga värderingar

Kryptovalutabubblan är ett exempel på masshysteri kring investeringar.

Kryptoseptiker har gott om data som tyder på att kryptovalutamarknaden genomgår en spekulativ bubbla.

Var kommer riskkapitalister att investera sina pengar 2022?

Kryptovalutabubblans betydelse
Var investerar riskkapitalister 2022?

Genom att förstå dessa mål kan vi få en bättre överblick över vad dessa flyktiga tillgångar är.

Tack vare sina fördelar jämfört med traditionella fiatvalutor har Bitcoin gjort sig känd som världens främsta virtuella valuta. Tänk bara på att den är mycket mer lik en aktie än, säg, den amerikanska dollarn eller andra betrodda statsstödda penningtillgångar på grund av dess extrema volatilitet.

Kryptovalutor är instabila, vilket gör dem till en opålitlig metod för att spara pengar.
De är också lätta att förfalska – allt du behöver är några grundläggande programmeringskunskaper Från och med idag registrerar Coin Gecko en svindlande 12 000+ olika former av kryptovaluta i omlopp.

Är detta en riskkapitalbubbla eller bara det nya normala?
Kan bitcoin nå 1 miljon dollar?

Att priserna på kryptovalutor nådde rekordnivåer i november bör vara en påminnelse för investerare om hur snabbt dessa priser kan falla. Marknadsvärdet har sjunkit med över 1,2 biljoner USD på bara några månader.

De flesta kryptobubblor går igenom dessa fem stadier: förskjutning, uppgång, eufori, vinsthemtagning och panik.

När investerare likviderar sina innehav för att kapitalisera på de senaste vinsterna kommer det att bli spännande att följa kryptovalutasektorns reaktion när Federal Reserve ökar sina åtgärder mot inflationen.

Varför spricker webbplatsen för kryptobubblor
Är kryptovalutor relaterade till aktiemarknaden?

Värderingarna för nystartade kryptoföretag har ökat kraftigt på senare tid.

Kryptovalutor som FTX och OpenSea, som på senare tid har ökat kraftigt i värde, kan vara tecken på en ekonomisk bubbla.

Den kinesiska regeringens förbud mot ICO:er är en primär faktor bakom den senaste tidens uppgång i kryptovalutapriserna. I mitten av januari meddelade kinesiska myndigheter sitt beslut att reglera eller förbjuda Bitcoin-transaktioner. Inte långt därefter utlöste negativa nyheter från Kina ett globalt prisfall. Den skyhöga populariteten och användningen av kryptovalutor har dock fått bitcoinbankomater att explodera i antal.

Sedan den senaste finansieringsrundan har företagets snabba expansion påmint om teknikbranschens dotcom-dagar, då miljardvärderingar var vardagsmat. Företaget är dock inte ensamt om denna tillväxt; många IT-företag upplever liknande framgångar.

Kan bitcoin kollapsa till noll?
Hur förhåller sig kryptovalutor till börsvärde?

Med en nuvarande värdering på 13,3 miljarder USD är OpenSea den främsta marknadsplatsen för kryptovalutor enligt CoinMarketCaps mätningar.

Försäljningen av NFT uppgick till 7 miljarder dollar för första gången i januari, men många av dessa var köp som gjordes av säljaren för att falskeligen öka efterfrågan och driva upp priserna.

Detta resultat är knappast förtroendeingivande.

Med digitala tillgångar som kryptovalutaföretag och NFT:s “CryptoPunks” som säljs för miljontals dollar är det svårt att förneka att det finns en bubbla som bildas precis framför våra ögon.

Vilket är bättre att investera i kryptovaluta eller aktier?
Kommer börskraschen att påverka kryptovalutor?

Det mest rigorösa testet av kryptovalutor

Under de senaste månaderna har många varningssignaler pekat på möjligheten att kryptomarknaderna kan uthärda en utdragen björnmarknad. Alla tecken pekar på att 2022 blir ett avgörande år för utvecklingen av denna spännande tillgångsklass.

Kommer kryptovalutabubblan att deflatera eftersom det finns mindre kontanter i omlopp i ekonomin?

När kryptovalutor och blockkedjeteknik blir alltmer populärt, kommer investerare att dumpa traditionella valutor för digitala?

Det mest rigorösa testet av kryptovalutor
Vad sa Bill Gates om kryptovalutor?

De som tidigt anammade kryptovalutor blev onekligen generöst belönade för sin tro på denna revolutionerande teknik.

Kryptobubblor spricker ofta och lämnar investerare som är sena till festen illa brända. Med tanke på de ovannämnda farosignalerna bör kryptovalutainvesterare vara särskilt försiktiga med att investera vid denna tidpunkt eftersom

Jämför kryptovalutapriser med aktiemarknaden

Kryptovalutapriserna överträffar rutinmässigt aktiemarknaden. En enda Dogecoin-token var aldrig värd mer än en dollar, men dess värde steg till 72 cent förra året från en halv cent i slutet av 2020, vilket resulterade i en ökning med 15 000 procent. Därefter föll det lika snabbt.

Tycker du att det är bättre att handla med kryptovalutor än med aktier? Varför säger du det?
Hur förhindrar kryptovalutor dubbla utgifter?

I takt med att kryptoområdet fortsätter att expandera dyker det upp banbrytande och framåtblickande projekt med gränslös potential. Några av dessa nätverk har sina mynt som potentiellt kan användas för att handla med en mängd olika saker, från koldioxidkrediter till digitala kopior av läroböcker. Andra anmärkningsvärda nätverk inkluderar Solana, Polygon, etcetera med sina kryptovalutamynt som också kan användas för handel med allt från utsläppstillstånd till elektroniska versioner av kursmaterial för högskolor.

Många mynt, som Dogecoin och Shiba Inu, utformades som internetskämt eller $wool, en token skapad för Wolf Game som inte har någon annan tydlig funktion än som ett handelsmedel. Vid ett tillfälle under 2017 översteg värdet på Dogecoin värdet på hela Twitters börsvärde. Shiba Inus börsvärde är större än American Express, och $ wool är större än Goldman Sachs.

Vissa kryptoentreprenörer är fortfarande villiga att dubbla ner trots faran.
Är kryptovalutor i en bubbla?

George Caludis, analytiker på mediepublikationen CoinDesk, sa att kryptovalutan vänder vårt koncept av “värde” på huvudet. “En Shiba Inu borde inte vara värd något i närheten av en 11-siffrig summa”, tillade han.

Vissa kryptoentreprenörer är fortfarande villiga att dubbla ner trots faran.

PDX är ett betalningsbearbetningsföretag grundat av den tidigare investeringsbanken Shane Rogers som gör det möjligt för kunder att göra inköp med kryptovalutor från handlare som inte accepterar dem. Herr Rogers, å andra sidan, lanserade PDX Coin i december snarare än att begära konventionella investerare att finansiera sitt företag. Grundaren av detta företag kan sälja tokens i stället för aktier.

Vilka är de 2 riskerna med kryptovalutor?
Förväntas Ethereum få en boom?

Med tanke på att Rogers placerade alla sitt företags tillgångar i Bitcoin snarare än en mer stabil valuta, lever han i rädsla för en betydande försäljning som skadar värdet på dessa tillgångar till ingenting. Till exempel, den 19 maj efter att Kina meddelat att de skulle förbjuda banker från handel med kryptovalutor, sjönk priserna på digitala tillgångar med cirka 30%.

En jämförelse av åtta kryptovalutor visar att Bitcoin Cash har den snabbaste transaktionshastigheten, följt av Litecoin.

Vid en tidpunkt under 2017 översteg värdet på Dogecoin värdet på Twitters hela börsvärde. Dessutom är det bara ett litet antal individer som investerar stora belopp.

Vilka är de 2 riskerna med kryptovalutor?
Finns det hopp för Ethereum?

“Bitcoin används av individer över hela världen”, enligt Chainalysis Maddie Kennedy. “Mynt med mycket aktivitet från ett fåtal användare domineras av en aktiv insiderklubb.”

Att välja ett mynt eller en token som är avsedd att uppfylla ett särskilt behov – i motsats till konventionella pengar som bitcoin, eller som ett sätt att skicka pengar över regioner där grundläggande finansiella tjänster är begränsade – kan hjälpa dig att bryta igenom djungeln. Trots sin volatilitet kommer kryptovalutor att förbli en del av den globala ekonomin under många år.

Kryptobubblor kan bildas och explodera till synes över en natt, så det är viktigt att förstå den underliggande tekniken bakom varje projekt samt de potentiella risker som är inblandade.

Finns det en Bitcoin-bubbla?
Så hur kan en nybörjare börja investera?

Finns det en Bitcoin-bubbla?

Det är svårt att veta – främst för att det är komplicerat att fastställa Bitcoins verkliga värde. Två faktorer gör det särskilt utmanande att värdera Bitcoin.

  • BTC:s korta historik innebär att nyetablerade företag är instabila och att priserna sannolikt kommer att förändras dramatiskt när marknaden räknar ut sitt verkliga värde. Dessa plötsliga prisförändringar kan få det att se ut som om bubblor bildas och spricker.
  • Bitcoin skiljer sig helt från andra investeringar. Investerare kan alltid fastställa ett företags marknadsvärde genom att bedöma dess förmåga att generera intäkter. Det fungerar dock inte med kryptovalutor eftersom de inte fungerar som företag. Bitcoin tjänar specifikt inga pengar – vilket gör det svårt att förstå dess värde.
Finns det hopp för Ethereum?
Finns det en Bitcoin-bubbla?

Medan priserna har varit låga under stora delar av 2022, säger vissa experter att detta kanske bara är ett litet bakslag. Tvärtom överväger andra att detta kan vara början på kryptos undergång. Ändå åtar sig finansinstitut som Fidelity och Visa att göra Bitcoin mer allmänt accepterat. Men tillsynsmyndigheter ägnar också större uppmärksamhet åt krypto, vilket kan innebära strängare regler i framtiden.

En klok idé när du överväger att investera i kryptovaluta är att begränsa potentiella nackdelar genom att bara använda 10 % av din totala investeringsportfölj för mer riskfyllda tillgångar, som krypto. På så sätt kan du dra nytta av de mest positiva förutsättningarna samtidigt som du minskar underskotten om priserna snabbt sjunker.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter