Insiders prognos: XRP förberedd för en uppgång på 5 USD med Spot ETF Buzz

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Den tidigare Ripple-direktören Sean McBride har nyligen uttryckt optimism när det gäller utvecklingen av XRP:s ekosystem och signalerar potentiell utveckling som kan påverka dess framtid avsevärt. McBrides kommentarer kommer vid en tidpunkt då kryptovalutasamhället förblir livligt med diskussioner kring SEC: s senaste gröna ljus för en spot Bitcoin börshandlad fond (ETF).

Ripple “förväntar sig ivrigt” en Spot XRP ETF

Mot bakgrund av detta har McBride antytt att XRPArmy kan förutse introduktionen av en spot XRP ETF på den amerikanska marknaden antingen senare i år eller potentiellt 2025, vilket lägger till ytterligare ett lager av förväntan till ekosystemet.

Dessutom sammanfaller McBrides insikter med Ripples VD Brad Garlinghouses kommentarer under en Bloomberg-intervju nyligen. Garlinghouse uttryckte öppenhet för idén att XRP skulle ha sin egen serie av ETF:er sanktionerade av SEC, vilket belyser den växande acceptansen och diversifieringen inom kryptoinvesteringslandskapet.

Garlinghouse drog paralleller mellan den nuvarande framväxten av spot BTC ETF: er och de första dagarna av traditionella aktiemarknader och betonade den logiska utvecklingen mot att utöka ETF-erbjudandena för att omfatta olika kryptotillgångar, vilket tillgodoser investerarnas preferenser för diversifierade portföljer.

Medan Garlinghouse avstod från att avslöja specifika detaljer om Ripples engagemang med ETF-leverantörer, underströk han företagets övergripande stöd för initiativ som gynnar det bredare XRP-samhället. Detta ligger i linje med Ripples strategiska vision, som har sökt alternativa jurisdiktioner med tydligare regelverk, särskilt i väntan på dess potentiella börsintroduktion (IPO).

En potentiell börsintroduktion av Ripple utomlands

Sedan 2020 har Ripple varit inblandat i en rättslig strid med amerikanska SEC, vilket har fått företaget att utforska alternativa vägar för sin börsintroduktion mitt i den regulatoriska osäkerheten.

“I USA, att försöka gå offentligt med en mycket fientlig regulator som har godkänt din S-1, det låter inte som mycket roligt för mig. Coinbase hade uppenbarligen fått sin S-1 godkänd. Och nu stämmer SEC dem för att ha gjort saker som beskrevs i deras S-1, “

sa Garlinghouse vid World Economic Forum i Davos, Schweiz, tidigare i år.

Garlinghouse har tidigare meddelat att Ripple har för avsikt att börsnoteras efter att den juridiska tvisten har lösts, vilket understryker företagets engagemang för transparens och efterlevnad av lagstadgade krav.

Mot bakgrund av denna utveckling bidrar konvergensen av ett gynnsamt rättsligt utfall, det potentiella införandet av en amerikansk spot-ETF för XRP och utsikterna för en börsnotering av Ripple kollektivt till en hausseartad syn på XRP:s prisbana. Analytiker är alltmer optimistiska om sannolikheten för en betydande uppgång, med prognoser som antyder en potentiell uppgång mot den psykologiskt viktiga gränsen på 5 USD, vilket understryker det växande momentumet och investerarnas förtroende inom XRP:s ekosystem.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter