Hur krypto och inflation påverkar världen

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Hur hjälper kryptovalutor mot inflation?

Att investera i kryptovalutor över traditionella och alternativa tillgångar ger investerare chansen att växa sin förmögenhet. Med en kryptovaluta köper en investerare med förväntningen att den kommer att uppskatta vilket skyddar dem från eventuella fluktuationer i den amerikanska dollarns värde.

⚡️ Är kryptovalutor recessionssäkra?

Det finns tusentals kryptovalutor, och nästan alla kommer inte att överleva ett marknadsfall. De som överlever kommer att dominera marknaden och förbättra avkastningen för förstagångsinvesterare.

⚡️ Vilken krypto kommer att dominera?

Enligt experter kommer Bitcoin att dominera kryptomarknaden 2022. Det är en av de mest populära kryptovalutorna, tack vare att den använder en blockkedja eller ett register som distribueras över tusentals maskiner.

⚡️ Vilken kryptovaluta har potential?

För kunniga investerare innebär 2022 en möjlighet att kapitalisera på de mest lukrativa kryptovalutorna. Ethereum framstår som ett förstahandsval med tanke på dess imponerande marknadsvärde och etablerade smarta kontraktsplattform som gör det möjligt för utvecklare att skapa DApps och digitala tokens. Med ett dedikerat utvecklingsteam tillsammans med en engagerad användarbas är Ethereum utan tvekan en av de bästa investeringarna som för närvarande finns tillgängliga på kryptovalutamarknaderna.

Inflation i kryptovalutor innebär att det sker en generell ökning av priserna på varor och tjänster inom ekonomin. När inflation uppstår minskar köpkraften eftersom du behöver mer kryptovaluta för att köpa samma sak. Det finns några anledningar till att detta kan hända: Utbudet av krypto. Om det finns mer krypto än köpare leder det till att priserna pressas nedåt och att efterfrågan på varor och tjänster uttryckta i krypto ökar.

  • Ekonomisk aktivitet. I en högkonjunktur utnyttjar företagen den ökade efterfrågan genom att höja priserna och öka kostnaderna.
  • En av anledningarna till att en kryptovaluta kan stiga i värde är regeringens politik. Om till exempel penningmängden ökas av ett statligt organ kommer detta att leda till högre priser eftersom det finns mer krypto tillgängligt i förhållande till varor och tjänster. Det finns flera sätt att skydda kryptovalutor mot inflation: 
  • Använd en kryptovaluta som inte är föremål för inflation. Medan alla fiatvalutor är föremål för inflation, är vissa kryptovalutor inte. Ta Bitcoin och Ethereum som exempel; båda har en fast mängd mynt. Till exempel är gränsen för Bitcoin 21 miljoner medan den för ETH också är förutbestämd. Detta innebär att de inte är benägna att samma inflationstryck som påverkar fiatvalutor anmärkningsvärt.
krypto och inflation
Inflationssäkring med Stablecoin
  • Genom att reservera din krypto i en plånbok som inte är föremål för inflation kan du behålla samma köpkraft. Om du däremot förvarar din krypto i en fiatvaluta kommer den att påverkas av inflationen och med tiden kommer priserna på varor och tjänster att stiga, vilket resulterar i lägre köpkraft.
  • Skydda din kryptovaluta från inflation genom att byta ut den mot en icke-inflationistisk tillgång som guld eller silver. På så sätt bevarar du värdet på din investering och säkerställer att du kan behålla din köpkraft även när priserna stiger.

Inflation kan påverka värdet på kryptovalutor, men inte alltid i en skadlig utsträckning. När priserna på varor och tjänster stiger på grund av inflationstryck kan kryptovalutor i sin tur också öka sitt eget värde. För att skydda mot detta kan användare dock lagra sina kryptovalutor i plånböcker som inte påverkas av inflation eller byta till en annan tillgång utanför dess kontroll; till exempel att använda ett altcoin som är mindre sårbart. Genom att göra det kommer du att kunna se till att dina innehav förblir säkra från eventuella försämringar orsakade av ekonomisk instabilitet!

Kryptovalutor är inte immuna mot effekterna av inflation
Vad är bitcoin och andra kryptovalutors inflation?

När vi analyserar inflationen av fiat och kryptovalutor observerar vi att: 

  • Fiatvalutor är föremål för inflationskrafter, medan kryptovalutor inte är det.
  • Kryptovalutor ger omdömesgilla användare ett bra skydd mot inflation, så att de kan lagra sin krypto i plånböcker som inte är sårbara för prisökningar; konvertera den till en annan tillgång som är ogenomtränglig för inflation eller använda kryptovalutor som inte är mottagliga för samma sak.

Även om inflationen har både för- och nackdelar är det ett personligt val att acceptera eller förkasta den. Tvärtom kan stigande priser göra varor och tjänster dyra. Vissa fördelar kan dock uppstå ur detta fenomen, till exempel skydd mot ekonomisk instabilitet orsakad av inflationistiska krafter. I slutändan ligger beslutet hos varje individ beroende på deras omständigheter.

Kryptovalutor är inte föremål för inflation

Kryptovalutor är inte föremål för inflation
Inflation och kryptovalutor

Efter att ha jämfört alla kryptovalutor drog företrädare för forskningscentret slutsatsen att följande digitala pengar kan kallas den mest deflationära:

Låt oss analysera var och en av dem mer i detalj.

Låt oss analysera var och en av dem mer i detalj.
Bitcoin: Funktioner

Bitcoin är den mest framträdande och välkända kryptovalutan och kallas ofta för digitalt guld. Den mest anmärkningsvärda egenskapen hos BTC är att dess utsläpp är begränsat till 21 miljoner mynt. Det är denna faktor som gör Bitcoin deflationistisk – eftersom nya enheter inte produceras när efterfrågan ökar, kommer bara priset att gå upp.

Har kryptovalutor inflation?
Vad behöver du veta om Ethereum?

Ethereum tog världen med storm när den presenterades 2015 och har sedan dess etablerat sig som en toppspelare inom sitt marknadsvärde. Ethereum erbjuder användarna den ovanliga möjligheten att konstruera smarta kontrakt och blockkedjebaserade DApps, vilket ger oöverträffad kontroll över sina resurser. Den begränsade mängden ETH-mynt är också snygg – med inte mer än 110 miljoner tillgängliga för cirkulation någonsin!

Litecoin
Litecoin: funktioner och framtidsutsikter

Litecoin utformades för att vara en lättare och mer tillgänglig version av Bitcoin och fungerar med sin egen algoritm, Scrypt. Med ett totalt utbud på 84 miljoner LTC-tokens är Litecoin ett attraktivt val för dem som vill investera i kryptovaluta.

År 2017 föddes Bitcoin Cash (BCH) genom en hard fork från den ursprungliga Bitcoin. Den främsta särskiljande faktorn mellan dem är BCH:s ökade blockstorlek som gör det möjligt att bearbeta fler transaktioner under kortare perioder. Dessutom är den maximala mängden BTU som kommer att skapas och släppas ut i cirkulation begränsad till 21 miljoner enheter.

Monero är den ledande anonyma kryptovalutan som använder CryptoNote för att garantera användarnas integritet. Med ett begränsat utbud på 18,4 miljoner enheter är den deflationistisk, vilket driver upp dess värde över tid i motsats till de flesta andra mynt, som tenderar att depreciera. Som en av världens främsta och mest populära kryptovalutor är Monero överlägsen alla andra när det gäller pålitlighet och tillväxtpotential!

Vi kan konstatera att alla välkända och berömda kryptovalutor är deflationistiska, eftersom deras utgivning är begränsad. Detta innebär att med tiden kommer deras värde bara att stiga.

Hur kryptovalutor kan skydda mot inflation

Hur kryptovalutor kan skydda mot inflation
Hur kan kryptovalutor skydda mot inflation?

Även om kryptotillgångar inte är föremål för inflationskrafter kan de erbjuda ett visst skydd mot inflation. I slutändan kommer beslutet om att investera att bero på varje individs omständigheter och preferenser. Några fördelar med att investera i kryptovalutor under perioder med hög inflation är att kryptotillgångar inte är mottagliga för inflation och kan ge ett visst skydd mot den. Å andra sidan kan en nackdel vara att priserna på konsumentvaror vanligtvis ökar under hög inflation. Innan man bestämmer sig för om man ska investera i kryptovalutor eller inte bör man fundera över sin situation och vad man värderar högst.

Största framtidsutsikterna

Kryptovalutor är en högrisktillgång, särskilt för otränade användare. Historien har lärt oss att risktagande ofta kan leda till betydande belöningar.

Inflation i kryptovalutor är en naturlig process som påverkar alla fiatvalutor. Kryptotillgångar är dock inte föremål för inflationskrafter på grund av deras begränsade utbud. Detta gör att de kan erbjuda ett visst skydd mot inflation. I slutändan kommer huruvida man ska investera i kryptovaluta helt att bero på varje persons unika ekonomiska situation och preferenser.

Största framtidsutsikterna
Vad är kryptovalutainflation

För- och nackdelar med inflation och krypto

Kryptoinflation har enligt ekonomer samma negativa effekter som alla andra former av inflation. Trots detta kan flera fördelar och resultat observeras.

En ökad penningcirkulation leder till att människor spenderar mer, vilket driver upp efterfrågan och har en positiv effekt på fabrikerna. Det nuvarande ekonomiska klimatet är i upplösningstillstånd, vilket gör att otaliga individer desperat söker efter anställningsmöjligheter. Minska arbetslösheten genom att arbeta ännu hårdare så att ekonomiska svårigheter inte påverkar din ficka. Detta hänger samman med ekonomins tillväxt genom att investera mer pengar i olika aspekter av livet.

För- och nackdelar med inflation och krypto
För- och nackdelar med inflationskrypto

Skydd mot ekonomisk ruin. “Sparsamhetens paradox” är en fras som används i små kretsar av specialister. Keynes myntade uttrycket (den mest kända ekonomen under 1900-talet). Människor sparar och skjuter upp inköp så länge priserna sjunker (vilket innebär att den totala kostnaden för varor och tjänster sjunker). Omvänt leder inflation till att människor vill spendera alla sina pengar tills de tar slut.

Låt oss börja. I flera år har Federal Reserve strävat efter att minska och kontrollera inflationen genom att minska mängden pengar i omlopp – om än med begränsad framgång. Detta beror på att trycka mer pengar ändrar värdet på allt annat i samhället (inklusive digital valuta som Bitcoin). Trots regeringens oro över inflationen påverkar den även dem som är mindre lyckligt lottade. InflationVilka faktorer kan bidra till kryptovalutans uppgång och fall

Hur kryptovalutor kan skydda mot inflation
Vilka faktorer kan bidra till kryptovalutans uppgång och fall

Förutom den negativa effekten av inflation är en annan möjlig konsekvens stigande räntor. Oavsett om det är kryptovaluta eller fiatpengar, kommer alla medel som lagras att minska i värde över tiden. När regeringar blåser upp sin valuta för att få mer vinster kan detta få allvarliga konsekvenser som att göra det svårare än någonsin att spara till pension och skaffa sig en högre utbildning. Har du fortfarande frågor angående kryptoinflation? Var inte blyg! Dela din åsikt i kommentaravsnittet nedan – vi skulle gärna höra från dig.

Har du några kvarstående frågor om kryptoinflation? Dela dem med oss i kommentarfältet och låt oss utforska det tillsammans!

Kan kryptovalutor skydda dina tillgångar från inflation?

Kort sagt har kryptovalutor ännu inte visat sig vara en tillförlitlig inflationssäkring. Även om kryptovaluta fortfarande är en uppåtgående investeringstillgång med potential kan ingenting i investeringsvärlden tas för givet. Som sådan bör diversifiering av din portfölj genom att inkludera kryptovaluta göras på egen risk och efter eget gottfinnande.

Kan kryptovalutor skydda dina tillgångar från inflation?
Kopplingen mellan Bitcoin och inflation

Att välja att investera i kryptovalutor kommer med inneboende risker, varav en är inflation. Det finns många berättelser – vissa vilseledande – om hur krypto kan fungera som en hedge mot inflation. När du köper eller lagrar kryptovaluta måste du göra din due diligence för att välja en ansedd tjänsteleverantör som erbjuder högkvalitativa säkerhetsåtgärder.

YouHodler är en FinTech-tjänst i Europa som är reglerad och alltid agerar i sina kunders bästa intresse. Med omfattande erfarenhet av professionell finansiering använder YouHodler olika funktioner för att passa dina specifika mål och risktolerans.

YouHodlers funktion för kryptoränta är ett bra sätt att generera avkastning på stablecoins eller kryptovalutor utan att riskera din investering. Om du letar efter något med högre potentiell avkastning kan du prova Turbocharge eller Multi HODL.

krypto och inflation högrisktillgång
Varför bitcoin inte verkar vara en hedge mot inflation

Är du ny på Dual Asset? Det är en perfekt lösning för både den riskaverta krypto-HODLaren och den aktiva handlaren. Med detta investeringsverktyg för dubbla valutor kan du förvärva mer krypto eller stablecoins genom din position och kryptomarknaden. Dra nytta av marknadens volatilitet samtidigt som du får bra avkastning!

Det bästa är att du inte behöver omfattande kunskaper om kryptovalutor. Inflationen går inte någonstans, men det betyder inte att vi ska ge upp på krypto altogetheR det finns gott om tjur- och björnmarknader som erbjuder möjligheter. Med rätt verktyg till ditt förfogande, som tillhandahålls av YouHodler, är det dags att ta en chans och uppleva allt som denna plattform erbjuder!

Vilka är fördelarna och nackdelarna med kryptovaluta?
Hur påverkar inflation kryptovalutor?

Slutsatser

För investerare som fruktar inflation och dess följdskador kan Bitcoin och andra digitala valutor vara svaret. Kryptovalutor ses vanligtvis inte som deflationistiska eftersom miners har ett målinriktat incitament att validera pågående transaktioner i sina respektive nätverk. Dessutom kan vissa kryptovalutor i vissa fall visa sig ha inflatoriska drag.

De bästa kryptobörserna i april 2022 https://www.forbes.com/advisor/investing/cryptocurrency/best-crypto-exchanges/

Till exempel går Ethereums gasavgifter upp under perioder med hög efterfrågan på nätverket. Även om krypto kan erbjuda ett visst skydd mot inflation är det viktigt att komma ihåg att kryptotillgångar är volatila och riskfyllda investeringar. Enskilda personer bör ta hänsyn till sina omständigheter och preferenser när de beslutar om de ska investera i krypto.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter