Google-sökningar exploderar när Solana svävar förbi $ 200

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Solana (SOL) har särskilt etsat sitt namn som en av de mest diskuterade digitala tillgångarna under den senare delen av 2023: s livliga kryptomarknad. Kryptovalutan upplevde en anmärkningsvärd uppstigning i sitt värde, som började på en blygsam $ 20 när september närmade sig slutet, och därefter steg till en anmärkningsvärd $ 120 när årets festligheter var igång i slutet av december.

Denna exponentiella ökning fångade inte bara marknadsentusiasternas uppmärksamhet utan underströk också Solanas robusta vitalitet, även om den stod inför vissa operativa utmaningar. Det blev uppenbart när nätverket upplevde en betydande nivå av överbelastning, vilket ledde till förseningar i kommunikationen som överfördes mellan dess noder, ibland nådde upp till 40 sekunder.

Detta hindrade dock inte tokens progressiva utveckling. När vi vågade oss in i de första månaderna av 2024 fortsatte Solana sin uppåtgående bana. Detta trots att man upplevde ett tillfälligt bakslag i mitten av januari – en nedgång som påverkade det bredare kryptovalutalandskapet efter grönt ljus för nio spot Bitcoin (BTC) börshandlade fonder (ETF) – och lyckades inte bara återhämta sig utan också uppnå nya höjder, med sitt värde som imponerande överträffade tröskeln på 200 dollar i mitten av mars.

Solana toppar globala sökintressen

I takt med prisuppgången ökade Solanas popularitet bland allmänheten. Bevis från Google (NASDAQ: GOOGL) Trender visar att den globala nyfikenheten i SOL klättrade till en oöverträffad zenit, med sökmotorns analys som visar en perfekt poäng på 100 på en global skala och särskilt når denna topp i flera regioner för första gången.

Data från Google Trends visar att Solanas popularitet sköt i höjden under två viktiga perioder: början av det nya året och de första dagarna i mars. Var och en av dessa perioder med ökad popularitet överensstämmer med betydande uppgångar i kryptovalutans pris. Den mest betydande ökningen av sökintresset observerades från och med den 17 februari och kulminerade i en toppnotering på 100 den 17 mars.

Reflekterande över historiska data sattes rekordet för sökintresse före detta cirka tre år tidigare, tillbaka i september 2021, då det nådde en imponerande 84.

Dessutom visar analyserna från teknikjätten en spännande geografisk fördelning av intresset: Malta toppar listan över länder med det största intresset för SOL, med Spanien, Mauritius, Georgien och Folkrepubliken Kina som också visar en anmärkningsvärd nyfikenhet på token.

Det är dock intressant att notera att medan Solana slår rekord på global nivå, förblir dess närvaro i det amerikanska medvetandet relativt blygsam, med en Google Trends-poäng som ligger kvar runt 18.

Solana prisdiagram

Solanas senaste uppgång i popularitet stöds väl av dess prestationsmätningar. Under de senaste 52 veckorna har tokenvärdet klättrat en extraordinär 822.27%, och år-till-datum (YTD) siffror återspeglar en robust 98.49% ökning i det gröna.

Tokens prestanda i de mer omedelbara tidsramarna är lika imponerande. Under den senaste månaden har Solana ökat med 88.86%, och det har en 40.30% ökning under den senaste veckan. Enbart de senaste 24 timmarna har bevittnat en ytterligare 7.64% höjning av dess värde, vilket pressade priset till $ 208.01 vid tidpunkten för rapporteringen.

Den stadiga och till synes obevekliga uppåtgående trenden som Solana har upprätthållit sedan slutet av september 2023 pekar på ett starkt marknadssentiment till dess fördel. Det antyder att kryptovalutan inte bara syftar till att besöka, utan också är på en trolig väg att förmörka sin tidigare all-time high (ATH) på cirka 260 dollar, som den ursprungligen uppnådde tillbaka i november 2021.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter