Fidelitys nya drag: Insats i Ethereum ETF

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Finansjätten Fidelity Investments har gjort betydande ändringar i sin ansökan om en börshandlad fond (ETF) för spot ether och införlivat specifika klausuler som möjliggör staking av den digitala valutan eter. Denna strategiska uppdatering klargjordes i en detaljerad ändring av företagets ursprungliga ansökan, daterad den 18 mars. Fidelity beskrev sin potentiella strategi och uppgav:

“Som ersättning för varje insatsaktivitet som fonden kan delta i skulle fonden få vissa nätverksbelöningar av etertokens, som kan behandlas som inkomst för fonden som ersättning för tillhandahållna tjänster”.

Denna ändring indikerar tydligt bolagets avsikt att delta i staking-verksamhet, där det förväntar sig att tjäna nätverksbelöningar i form av ether-tokens. Dessa belöningar kan potentiellt redovisas som intäkter för fonden och fungera som ersättning för de tillhandahållna staking-tjänsterna.

En av de främsta enheterna inom detta område, Lido, övervakar för närvarande stakingverksamhet för ether som värderas till cirka 35 miljarder dollar, vilket belyser den betydande omfattningen av stakingaktiviteter inom Ethereum-nätverket.

Efter godkännandet av sin spot bitcoin ETF i januari har Fidelity framgångsrikt ackumulerat imponerande 132 570 bitcoins, vilket motsvarar ett tillgångsvärde på över 9 miljarder dollar, vilket markerar dess första satsning på börshandlade produkter för spot-kryptovaluta.

Staking innebär ett aktivt engagemang i valideringen av transaktioner på en blockkedja som fungerar med en PoS-mekanism (proof-of-stake). Deltagarna, eller “stakers”, använder sina kryptovalutainnehav för att stödja nätverkets säkerhet och drift, i utbyte mot belöningar.

Med tanke på Fidelitys ställning som en finansiell jätte med investeringar på flera miljarder dollar har dess satsning på etherstaking potential att avsevärt påverka dynamiken i Ethereums ekosystem och eventuellt förändra dess operativa och ekonomiska landskap.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter