ETF:er för kryptovaluta: Vad de är och hur de fungerar

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

⚡️ Vilken är den största krypto-ETF:en?

Den största kryptovaluta ETF är Valkyrie Bitcoin Strategy ETF BTF på 460 miljoner USD, som har 24,10 miljoner USD i tillgångar.

⚡️ Finns det en ETF för XRP?

För närvarande finns det inga ETF:er som spårar Ripple eftersom du inte vill använda en digital plånbok eller acceptera dessa nya regler. Du vet aldrig om Ripple kommer att stiga lika högt som Bitcoin idag, och du kommer att kunna tacka dig själv om några år om det gör det.

⚡️ Har Vanguard kryptovaluta?

Vanguards kunder kan köpa alla OTC bitcoin- eller kryptofonder, till exempel Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW) eller Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), bland andra. Kunder kan också köpa aktier i börsnoterade bitcoin-gruvföretag som Riot Blockchain och Argo Blockchain.

⚡️ Vilken blockchain ETF är bättre?

✔️ De finaste blockchain ETFerna för maj 2022
✔️ Bats Global Index 500 (BATS) har redan en indexfond, Bats Global Vectors Junior 20+ ETF (BGVK Företagets andra nya produkt är BITQ.
✔️ Global X Blockchain ETF (BKCH) är en fond som investerar i de bäst presterande blockchain-teknikföretagen.
✔️ BLCN är en aktiespårningsfond som investerar i breda amerikanska aktier och liknande företag som handlas på Nasdaq Stock Market eller NYSE Arca, bland andra börser
✔️ Amplify Transformation Data Sharing ETF (BLOK) var också nere.

etf kryptovaluta

Här är de fem bästa bäst presterande ETF: erna för kryptovalutor från 2019 till 4 februari 2022. När vi gjorde den här listan övervägde vi olika aspekter, som avkastning, avgifter och tillgångar.

Är du fascinerad av ETF:er för kryptovalutor och deras mekanik?
Vilken är den största krypto-ETF:en?

Är du fascinerad av ETF:er för kryptovalutor och deras mekanik?

ETF:er relaterade till kryptovalutor är det säkra sättet att investera i den digitala valutan. Till skillnad från andra metoder behöver du inte några faktiska mynt eller tokens – vilket gör dem säkrare och mer tillförlitliga för investerare. Istället spårar de priset på en eller flera kryptovalutor och backas upp av materiella tillgångar. Med den här fonden kan du ha möjlighet att dra nytta av potentiell tillväxt med minimal risk.

Den 19 oktober 2021 blev ProShares Bitcoin Strategy ETF ( BITO ) den första krypto ETF. Fram till dess väntade 13 nya ETF-ansökningar för kryptovaluta på SEC-godkännande. SEC har endast godkänt terminsbaserade ETF: er för bitcoin-kryptovaluta från och med december 2021 eftersom USA fortfarande väntar på en fysiskt uppbackad kryptovaluta-ETF.

Vilken bitcoin- etf kryptovaluta
Har Vanguard en kryptofond?

Vissa ETF:er ger begränsad eller indirekt tillgång till Bitcoin genom att investera i blockchain-miners eller företag som kan dra nytta av blockchain-teknik. Dessa kryptofonder är ofta kända som “blockchain ETF: er.”

För dem som föredrar att undvika att ta en aktiv roll i förvaltningen av sina digitala tillgångar är investering i en börshandlad fond (ETF) för kryptovalutor ett annat alternativ. Dessa investerare måste dock vara medvetna om att krypto-ETF:er är högriskinvesteringar med risk för stora prisfluktuationer.

ETF-utvärdering för kryptovaluta

Denna krypto-ETF-lista tittar på utvecklingen från 1 januari 2018 till 4 februari 2022.

etf kryptovaluta för kryptovaluta
Finns det en indexfond för kryptovalutor?

Kostnader: När ETF: er följer samma index eller råvara, överträffar den med lägst kostnadskvot i allmänhet de med högre kostnader. Investerare bör komma ihåg att dagens krypto ETFer har mer betydande kostnader än traditionella ETFer som följer ett brett aktiemarknadsindex.

ETF:er som är organiserade som fiduciary trusts erbjuder en fördelaktig struktur eftersom de gör det möjligt för fonden att äga ett begränsat urval av tillgångar samtidigt som de fortfarande följer diversifieringskraven. Vissa ETF:er för kryptovalutor är registrerade för skatteeffektivitetsändamål, medan andra är registrerade investeringsbolag.

Kommer det att finnas en bitcoin-ETF
De sju bästa ETF:erna för kryptovalutor

Vår forskning syftar till att identifiera de mest inflytelserika ETF:erna för kryptovalutor. Vi har endast valt de som syftar till att hålla jämna steg med värdet på en eller flera virtuella valutor efter avdrag för fondkostnader och sedan utforska relaterade idéer från andra områden i den här artikeln.

ETF: er som spårar värdet av kryptovalutor består vanligtvis av terminskontrakt för kryptovalutor och amerikanska penningmarknadsinstrument som ett alternativ till aktier eller obligationer.

Har Fidelity en kryptofond
Finns det en ETF för kryptovaluta?

Det är viktigt att komma ihåg att kryptovaluta-ETF: er endast är säkra på att ibland följa kostnaden för en singulär digital valuta eller samling av kryptovalutor. Investerare bör vara medvetna om att de med terminsmarknader kan få tillgång till den underliggande tillgången utan att faktiskt äga den. Innan du bestämmer dig för att gå in på terminsmarknaden som en direkthandlare eller investera i ETF: er som innehåller framtida positioner är det viktigt att förstå skillnaderna mellan båda alternativen.

De fem bästa ETF:erna med bäst resultat för kryptovalutor

De fem bästa etf kryptovaluta: erna efter prestanda
Finns det en ETF för XRP?
  • Invesco QQQ Trust ( QQQ )
  •  SPDR S&P 500 ETF ( SPY )
  •  Vanguard S&P 500 Index Fund ETF Aktier ( VOO )
  •  iShares Core S&P 500 ETF ( IVV )
  •  SPDR Dow Jones Industrial Average ETF ( DIA )

De fem bästa kryptovaluta-ETF: erna efter prestanda

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO)

ProShares Bitcoin ETF strävar efter att dra nytta av Bitcoins prisuppgång genom att investera i terminskontrakt. Innovativa BITO har blivit världens första ETF baserad på en kryptoterminsmarknad, med över 1 miljard USD i tillgångar som för närvarande förvaltas.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO)
Vilken är den mest populära Bitcoin ETF?

ETF:en Amplify Transformational Data Sharing (BLOK)

Amplify Transformational Data Sharing ETF investerar aktivt i företag som utvecklar eller använder blockchain-teknik. BLOK är det optimala valet för dem som vill satsa på kryptovaluta, med mer än 600 miljoner dollar i tillgångar och en liten kostnadskvot på 0,65%.

First Trust Index baserat på CBOE Bitcoin Futures (CFBT)

Finns det en etf kryptovaluta på blockkedjan
Är XRP en bra investering 2023?

First Trust Index Based on CBOE Bitcoin Futures är en indexfond som följer utvecklingen av bitcointerminer, med en CFBT-kostnadskvot på 0,50%. Detta gör den till den enda ETF som erbjuder exponering mot bitcointerminer.

VanEck Vectors Bitcoin Strategy ETF (KBWB)

VanEck Vectors Bitcoin Strategy ETF är en indexfond som spårar utvecklingen av Bitcoin. KBWB har en kostnadskvot på 0,55% och är den enda ETF som erbjuder bitcoin-exponering.

Global X Blockchain Tematisk ETF (BLOC)

Vilken är den mest effektiva krypto ETF
Vilken är den bäst presterande krypto-ETF:en?

Global X Blockchain Thematic ETF är en aktivt förvaltad fond som investerar i företag.

ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) har underpresterat riktpriset för bitcoin i amerikanska dollar. Eftersom bitcoin futures ETF:er spårar kontrakt som spekulerar i det framtida priset på den digitala valutan snarare än det aktuella eller “spotpriset” på själva tillgången, kan det vara svårt att spåra riktmärket.

Trots att det var den första Bitcoin ETF som godkändes har BITOs aktiekurser släpat efter dem i S&P 500-indexet sedan lanseringen.

Kommer en bitcoin ETF att godkännas
Vilken är den största krypto-ETF:en?

Vi har redan diskuterat BITTREX i detalj.

Plattformen har en takeravgift på 0.25% och en makeravgift på 0.15% på alla affärer. Bittrex har också mobilappstöd för Android- och iOS-enheter så att du kan handla när du är på språng!

För dem som letar efter en pålitlig gateway för handel med över 200 digitala tillgångar är Bittrex. Den erbjuder inte bara några av de lägsta tvåvägsprovisionerna på marknaden – 0,25 % taker-provision och 0,15 % doer-provision – utan dess mobilapp för Android och iOS ger en extra nivå av bekvämlighet! Börja handla med Bittrex idag och se varför många kryptohandlare litar på denna pålitliga plattform!

Bitcoin ETF (BTF) ger investerare tillgång till kryptovalutamarknaden.

Bitcoin ETF (BTF) ger investerare tillgång till kryptovalutamarknaden.
Kommer det att finnas en bitcoin-ETF?

ETF erbjuder för närvarande en S&P 500-ekvivalent på 1,8% per år utan att köpa eller sälja bitcoin. Bitcoin Strategy ETF är en aktivt förvaltad Nasdaq-listad fond som investerar i bitcointerminer. Fonden är för närvarande upp över 30% sedan starten.

VanEck Vectors Bitcoin Strategy ETF (KBWB) är en indexfond som spårar utvecklingen av Bitcoin. KBWB har en kostnadskvot på 0,55% och är den enda ETF som erbjuder bitcoin-exponering.

Vilken är den största krypto-ETF
Vilken är den mest effektiva ETF:en 2022?

BTF, som handlas under tickern “VIP”, har släpat efter riktmärket Bitcoin-priset när det gäller prestanda. Detta beror på att bitcoin futures ETF:er spårar satsningar på det framtida värdet av bitcoin snarare än dess nuvarande eller “spot” -pris.

BTF, liksom andra krypto ETFer som investerar i bitcoin terminsavtal, har underpresterat jämfört med S&P 500 index under stora delar av året fram till 2022.

För dem som är angelägna om att kapitalisera på rörelsen i Bitcoin-futures, erbjuder ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) ett banbrytande sätt för investerare att få exponering för denna revolutionerande digitala tillgång. Denna börshandlade fond gör att du enkelt och säkert kan spåra utvecklingen. BITO har en kostnadskvot på 0,50% och är den enda ETF som erbjuder exponering mot bitcoin-terminer.

Varför ska du inte investera i XRP
Vilken ETF har den högsta 10-åriga avkastningen?

First Trust Index Based on CBOE Bitcoin Futures (CFBT) är en indexfond som spårar utvecklingen av bitcoin futures, och CFBT har en kostnadskvot på 0,65%. Det är för närvarande den enda ETF som erbjuder exponering mot bitcointerminer.

Global X Blockchain Thematic ETF (BLOC) är en aktivt förvaltad fond som investerar i företag som driver innovation inom blockchain-området. BLOC har en kostnadskvot på 0,75% och är den enda ETF som erbjuder exponering för blockchain-teknik.

En fond som täcker de 10 största kryptovalutorna efter marknadsvärde

Bitwise 10 Cryptocurrency Index är ett riktmärke som följer de tio största kryptovalutorna, inklusive Bitcoin. BTW syftar till att följa ett index över de tio mest värdefulla kryptovalutorna och sedan screena och övervaka dem för särskilda faror, viktat efter marknadsvärde, varje månad.

Är XRP värt att köpa
Finns det en indexfond för Ethereum?

BITW är en krypto-ETF eftersom den inte köper terminskontrakt för bitcoin. Investerare bör också komma ihåg att BITW bildas som ett partnerskap så att investerare kommer att få en K-1 i slutet av skatteåret. Investerare bör dubbelkolla att de förstår fondens skattekonsekvenser – dessutom kostnaden på 2,50%.

Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK) är en idealisk investering för alla som är intresserade av blockchain-teknik. BLOK har en låg kostnadskvot på 0,70% och är den enda fonden som erbjuder exponering mot detta banbrytande område.

Vilka är de 5 bästa kryptovalutorna
Vad är en Bitwise 10 indexfond?

Vanguard S&P 500 ETF (VOO) är ditt perfekta alternativ! Aktier som ingår i det välkända S&P 500-indexet, allt till en otroligt konkurrenskraftig kostnadskvot på bara 0,04%. VOO ensam är ditt go-to-alternativ om du vill investera direkt i detta allmänt följda riktmärke!

Vilka är de mest effektiva ETF: erna
Kan jag investera i Bitwise?

Invesco QQQ Trust (QQQ) är en indexfond som följer utvecklingen av NASDAQ-100 indexet och den har en kostnadskvot på endast 0,20%. Det är också den enda börshandlade fonden (ETF) som erbjuder exponering mot NASDAQ-100-indexet.

iShares Russell 1000 ETF (IWB) är en indexfond som följer utvecklingen av Russell 1000-indexet. IWB har en kostnadskvot på 0,15% och är den enda ETF som erbjuder exponering mot Russell 1000-indexet.

Utvecklingen för den ETF som följer Bitwise 10 Cryptocurrency Index

Bitwises 10 Crypto ETF har underpresterat bitcoinpriset i amerikanska dollar. Detta beror på att BITW är ett fordon som spårar ett index av andra kryptovalutor än bitcoins. Som ett resultat kan investerare jämföra och kontrastera BITW till bitcoins i amerikanska dollar, men de bör inte förvänta sig att resultatet ska spegla det riktmärket.

Vilken eterium ETF är bättre
Är VanEck en bra ETF?

BITW har minskat drastiskt jämfört med S&P 500 Index från 2021 till 4 februari 2022.

För 2020 hittills har BITW upplevt en betydande minskning med -53.13%, medan S&P 500 Index har haft en imponerande uppgång med +11.77%.

Under de senaste tolv månaderna har BITW minskat med -51,72% medan S&P 500 Index har ökat med +17,01%.

Van Eck SolidX Bitcoin Strategy ETF ( XBTF )

Van Eck SolidX Bitcoin Strategy ETF ( XBTF )
Hur köper jag en XBTF?

VanEck Bitcoin Strategy ETF (ticker VBST) är en aktivt förvaltad börshandlad fond som investerar i bitcoin-terminskontrakt för att växa kapital. Även om XBTF har den lägsta kostnadskvoten bland bitcoin-kryptovaluta ETFer, överträffar den inte andra kategoriledare.

XBTF har en kostnadskvot på 0,50% och är den enda ETF som erbjuder exponering mot terminskontrakt för bitcoin.

ETF:en Amplify Online Retail (IBUY)

Amplify Online Retail ETF (ticker IBUY) investerar i företag som har betydande intäkter från detaljhandel online. IBUY ger exponering mot företag som driver innovation och tillväxt inom online-detaljhandeln.

Vilken ETF är nummer 1
Vad är en blockkedje-ETF?

IBUY har en kostnadskvot på 0,60% och är den enda ETF som erbjuder exponering mot online-återförsäljare.

First Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN)

First Trust Dow Jones Internet Index Fund (ticker FDN)

När den mäts i amerikanska dollar, ligger VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF) bakom riktmärket för bitcoinpriset. Detta beror på att dessa typer av ETFer spårar kontrakt som satsar på det framtida värdet av bitcoin, inte det aktuella eller “spot” -priset på bitcoin själv.

Jämfört med den imponerande utvecklingen för S&P 500-indexet har XBTF och andra bitcoin-ETFer som innehar terminskontrakt för bitcoin släpat efter betydligt under de senaste veckorna.

Finns det en blockkedja ETF
Vad är skillnaden mellan en blockkedje-ETF och en Bitcoin-ETF?

Jämfört med S&P 500 har XBTF stött på en häpnadsväckande 53.13% nedgång från år till år jämfört med 11.77% ökning av sin motsvarighet.

Under de senaste tolv månaderna har XBTF minskat med -51,72% medan S&P 500-index har ökat med +17,01%.

First Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN) är en indexfond som följer utvecklingen av Dow Jones Internet Index. FDN har en kostnadskvot på 0,47% och är den enda ETF som erbjuder exponering mot Dow Jones Internet Index.

Global X Blockchain och Bitcoin Strategy ETF (BITS)

Global X Bitcoin Strategy ETF, en aktivt förvaltad börshandlad fond som investerar i en blandning av blockchain-teknikföretag och bitcoin-terminskontrakt för att uppnå kapitaltillväxt, är det senaste erbjudandet från Global X.

Global X Blockchain och Bitcoin Strategy ETF (BITS)
Vad är en bra blockkedjeaktie?

Global X Blockchain and Bitcoin Strategy ETF är en aktivt förvaltad börshandlad fond som investerar i en blandning av blockchain-teknikföretag och bitcoin-terminskontrakt för att få kapitaltillväxt.

Fondens omkostnadsprocent är 0,65%.

Verklighetens aktier Nasdaq NexGen Economy ETF ( BLCN )

Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF, en börshandlad fond som investerar i företag som leder utvecklingen och användningen av blockchain-teknik, är en av de nyaste fonderna som har kommit ut på marknaden.

Är det möjligt att köpa en Ethereum ETF
Är bitcoin ETF värt att köpa?

Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF är en börshandlad fond som investerar i företag som leder utvecklingen och användningen av blockchain-teknik. Fondens kostnadskvot är 0,70 procent.

SPDR S&P Kensho Final Frontiers ETF ( XKFF )

SPDR S&P Kensho Final Frontiers ETF, en börshandlad fond som investerar i företag som är involverade i rymdutforskning och andra avancerade industrier, är en av de nyaste fonderna som har kommit in på marknaden.

Att investera i ETF:er för kryptovalutor kan vara en volatil affär.
Vilka företag finns i ROKT ETF?

SPDR S&P Kensho Final Frontiers ETF är en börshandlad fond som investerar i företag som är involverade i rymdutforskning och andra avancerade industrier. Fondens kostnadskvot är 0,45%.

Att investera i ETF:er för kryptovalutor kan vara en volatil affär.

Eftersom kryptovalutor fortfarande är en ny tillgångsklass måste de ETFer som fokuserar på dem också vara mer mogna. Med tanke på detta finns det vanligtvis många fluktuationer i inte bara kryptos själva utan också de företag som arbetar med deras utveckling.

Satsa bara en liten summa pengar och kom ihåg de långsiktiga effekterna av blockkedjetekniken.

Är en ETF en BITW
Att investera i ETF:er för kryptovalutor kan vara en volatil affär.

Slutresultatet

ETF:er för kryptovalutor gör det möjligt för investerare att delta i den snabbt växande marknaden för digitala tillgångar. ETF:er ger dig exponering mot en mängd olika tillgångar och strategier.

Vad är en bra blockkedje-ETF?
Vilka företag finns i ROKT ETF?

Dessa ETF:er, vars kostnader varierar mellan 0,45% och 0,70%, kan vara ett billigt sätt att få tillgång till kryptoområdet, men det är viktigt att komma ihåg att dessa produkter är mycket nya och därför har en hög riskfaktor. För att skydda sig innan de investerar bör potentiella investerare genomföra omfattande forskning i förväg.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter