Donald Trump ska göra vågor vid Bitcoin 2024 i Nashville!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

President Donald Trump kommer att tala vid Bitcoin 2024, världens största Bitcoin-konferens. Detta evenemang kommer att äga rum i Nashville, Tennessee, från 25-27 juli. Detta tillkännagivande är en viktig milstolpe för konferensen, som är välkänd för stora branschmeddelanden och historiska ögonblick.

Bitcoin 2024 bygger på framgången med de tre tidigare konferenserna som hölls i Miami. Bitcoin 2021 skapade internationella rubriker när El Salvadors president Nayib Bukele förklarade Bitcoin som lagligt betalningsmedel. De följande åren, Bitcoin 2022 och Bitcoin 2023, fortsatte denna tradition. Ett av de anmärkningsvärda ögonblicken var den amerikanska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr:s inflytelserika tal som stödde Bitcoin-industrin vid Bitcoin 2023.

Flytten från Miami till Nashville i år återspeglar konferensens växande betydelse. Med två amerikanska presidentkandidater, Robert F. Kennedy Jr. och Donald Trump, inbokade som talare är Bitcoin 2024 på väg att bli ett avgörande evenemang. Det har potential att påverka framtiden för Bitcoin och kryptovalutapolitiken i USA.

Att Donald Trump ingår som talare är särskilt anmärkningsvärt på grund av hans senaste engagemang med Bitcoin-communityn. Förra månaden träffade Trump framstående amerikanska Bitcoin-gruvarbetare, inklusive representanter från CleanSpark, Riot Platforms och andra inflytelserika personer i branschen. Vid detta möte utlovade han sitt stöd för Bitcoin-gruvdrift både globalt och i Washington, D.C.

I maj förklarade Trump dessutom att han skulle se till att framtiden för Bitcoin och kryptovalutor skulle odlas i USA. Han lovade också att skydda rätten till egenvård för landets 50 miljoner kryptoinnehavare om han blir vald till president.

När Trump kampanjar för presidentskapet står hans stöd för Bitcoin i skarp kontrast till hans motståndares, president Joe Bidens, hållning. Biden har varit mindre gynnsam mot kryptovalutaindustrin.

Eftersom Biden ännu inte har bekräftat sitt deltagande i Bitcoin 2024 kan evenemanget belysa de stora skillnaderna i kandidaternas inställning till Bitcoin. Denna kontrast kan bli en fokuspunkt för diskussionen vid konferensen, vilket ytterligare understryker evenemangets betydelse för kryptovalutans framtid i USA.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter