Bitcoin ETF köper vansinne: $ 654 miljoner på 3 dagar!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bitcoin-investerare har under de senaste tre handelsdagarna slussat in över 650 miljoner dollar i USA-noterade spot Bitcoin börshandlade fonder (ETF:er). Detta betydande inflöde av kapital belyser det växande intresset för Bitcoin-ETF: er bland investerare.

Tabell-över-flöden-för-Bitcoin-ETF-(mUSD)

Den 9 juli upplevde Bitcoin ETF:er ytterligare en dag med starka nettoinflöden. BlackRocks iShares Bitcoin Trust (IBIT) lockade till sig 121 miljoner dollar, medan Fidelity Wise Origin Bitcoin (FBTC) säkrade 91 miljoner dollar. Dessa betydande inflöden understryker det förtroende som investerare har för dessa finansiella instrument.

Enligt uppgifter från Farside Investors uppgick de totala nettoinflödena över alla Bitcoin ETF:er den 9 juli till 216,4 miljoner dollar, motsvarande 3 760 Bitcoin. Denna imponerande siffra återspeglar den robusta efterfrågan på Bitcoin-ETF:er.

Under de senaste tre handelsdagarna uppgick inflödena till 294,8 miljoner dollar den 8 juli och 143,1 miljoner dollar den 5 juli, vilket innebär att den kumulativa summan uppgick till 654 miljoner dollar. Denna ökning av investeringarna indikerar ett starkt intresse för Bitcoin ETF:er trots den senaste tidens marknadsvolatilitet.

Sedan den 4 juli har Bitcoin kämpat för att överträffa 60,000 XNUMX $ -märket. För närvarande handlas det till $ 59,165, vilket motsvarar en nedgång på nästan 15% under den senaste månaden, enligt TradingView. Denna nedåtgående trend har väckt oro bland vissa investerare.

Vissa analytiker förblir dock optimistiska om att Bitcoin ETF: er kan hjälpa till att driva upp kryptovalutans pris. Detta liknar vad som hände före mars när Bitcoin nådde en ny rekordhög nivå. Analytiker tror att ökade investeringar i ETF:er kan skapa ett uppåtgående momentum för Bitcoin.

Sina G, medgrundare och COO för Bitcoin custody consultancy 21st Capital, gav insikter i en analys på X. Han uppgav: “Ökningen från $ 16K till $ 73K drevs till stor del av ETF: er, efter en buy-the-rumor, buy-the-news trend. Fram till mitten av mars var ETF-flödena mycket starka och drev marknaden högre. Sedan dess har ETF:erna saktat ner och konkursutflödena har lett till en svag prisutveckling ner till 56 000 USD.”

Misslyckas med att kompensera Tysklands BTC-dump

Trots de senaste inflödena till Bitcoin ETF: er har de inte varit tillräckliga för att motverka en betydande Bitcoin-försäljning av Tysklands Bundeskriminalamt (BKA), den federala kriminalpolisen. BKA beslagtog nästan 50 000 Bitcoin i mitten av januari under en utredning av en webbplats för filmpirater.

Sedan den 5 juli har BKA:s plånbok minskat sitt innehav av Bitcoin med mer än 850 miljoner dollar. Stora mängder Bitcoin har överförts till plånböcker som ägs av centraliserade börser och marknadsgaranter, enligt Arkham Intelligence. Denna betydande utförsäljning har satt ytterligare press på Bitcoin-priserna.

BKAs-plånbok-har-minskat-sitt-innehav-av-Bitcoin

För närvarande innehåller BKA:s plånbok 23 960 Bitcoin, till ett värde av cirka 1,4 miljarder dollar. Detta är mindre än hälften av den totala Bitcoin som ursprungligen beslagtogs från piratkopieringssidan Movie2k i januari. On-chain data från Arkham visar att BKA började sälja Bitcoin den 19 juni och intensifierade sina ansträngningar i början av juli.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter