BlackRock-chef hintar om Ethereum ETF, SEC-regler inget hinder

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

I en omfattande intervju med Fox Business uttryckte Larry Fink, VD för BlackRock, världens ledande kapitalförvaltningsföretag med tillgångar under förvaltning som överstiger 9,1 biljoner dollar, sitt perspektiv på potentialen för lanseringen av en Ethereum-baserad börshandlad fond (ETF), även mitt i den spekulativa klassificeringen av Ethereum (Ether) som en säkerhet.

Finks påstående understryker genomförbarheten av att inviga en sådan ETF trots möjliga regulatoriska klassificeringar, vilket tyder på att konsekvenserna av att Ethereum anses vara en säkerhet inte nödvändigtvis är skadliga.

ETF-analytikern Nate Geraci lade till djup i konversationen och betonade betydelsen av Finks kommentarer angående Ethereum. Geraci tolkar dessa kommentarer som ett tecken på Securities and Exchange Commission (SEC) intensifierade ansträngningar för att kategorisera världens näst största kryptovaluta efter marknadsvärde som en säkerhet.

“Detta är faktiskt vettigt och kan göra det möjligt för SEC att tråda nålen med tanke på att de redan har godkänt ETF: er för eterminer”, skrev Geraci på X sociala medieplattform.

Denna ansträngning från SEC verkar vara en betydande strävan, trots en rådande skepsis mot byråns beredskap att godkänna en Ether-baserad spot-ETF inom en snar framtid. Ändå hävdar Geraci att godkännande för en sådan finansiell produkt kan bli genomförbar efter dess klassificering som en säkerhet.

För att komplicera det regulatoriska landskapet tyder rapporter på att SEC har inlett ett kraftfullt initiativ för att märka den ledande alternativa kryptovalutan som en säkerhet, ett drag som verkar strida mot Commodity Futures Trading Commission (CFTC) beteckning av Ether som en råvara. Dessutom påstås Ethereum Foundation, den ideella organisationen som ägnar sig åt att stödja Ethereums ekosystem, stå inför en utredning.

Mycket optimistisk om Bitcoins framtid

I samma intervju avslöjade Fink sin långsiktiga optimism för Bitcoin och uttryckte förvåning över kryptovalutans massiva detaljhandelsefterfrågan. Denna efterfrågan har drivit BlackRocks IBIT att bryta många tillväxtrekord och etablera den som den snabbast växande ETF i historien.

Trots Bitcoins överväldigande popularitet bland BlackRocks kundkrets noterade Robert Mitchnick, chef för digitala tillgångar på företaget, ett markant lägre intresse för Ethereum och en försumbar efterfrågan på andra alternativa kryptovalutor. Mitchnick bekräftade Bitcoins överlägsenhet inom företagets digitala tillgångsstrategi och lyfte fram dess status som den främsta prioriteringen för den finansiella behemoten.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter