Bitcoin varning: Experter förutspår fall till $ 50K

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Experter på 10x Research förutspår att Bitcoin kommer att sjunka under $ 57,000 från sitt nuvarande pris på över $ 60,000 den 4 juli. De tror att denna kraftiga nedgång kan fortsätta och eventuellt sjunka ytterligare till cirka $ 50,000.

Denna rörelse från 60 000 $ -märket ner till 50 000 $ innebär en betydande förändring av marknadssentimentet. Enligt 10x Research beror denna förändring på en avmattning i köpaktiviteten och en ökning av försäljningstrycket.

Markus Thielen, analytiker på 10x Research, nämnde att den nedåtgående trenden förväntades. Han förklarade: “Våra data från början av juni indikerade redan en överköpt marknad som var redo för en korrigering.”

Konsekvenser för Bitcoin-investerare

Den plötsliga nedgången på 5,44% i Bitcoins pris har haft en betydande inverkan på investerarnas känslor och marknadslikviditeten. Denna effekt är uppenbar i Bitcoins börsvärde, som ligger på 1.1 miljarder dollar, och en ökning av handelsvolymen med 57%.

10x Research-rapporten betonade att brytning av nyckelnivån för Bitcoin-gruvarbetare och spot Bitcoin ETF-köpare kan påskynda prisnedgången. När stödnivåer bryts, kämpar säljare för att hitta likviditet.

Denna försäljning sammanfaller med de förväntade återbetalningarna från Mt. Gox, totalt 8,5 miljarder dollar i Bitcoin, som kommer att börja i juli.

Enligt 10x Research-rapporten är det bara dåligt informerade handlare som är villiga att köpa till detta pris efter att ha brutit stödnivån på 60 000 dollar.

Prognoser för Bitcoin-priset

Rapporten upprätthåller en försiktig syn på Bitcoins pris och råder handlare att fokusera på riskhantering som förberedelse för fortsatt volatilitet. De uppgav: “Vi varnade för att det inte var dags att vara självbelåten.”

Vinster tagna av långvariga Bitcoin-innehavare

En ny analys från IT Tech tillskriver den nedåtgående trenden till långsiktiga innehavare som tjänar in betydande vinster.

Den 3 juli översteg Spent Output Profit Ratio (SOPR) för långsiktiga innehavare ett värde av 10. Detta indikerar att Bitcoin såldes för minst tio gånger det ursprungliga inköpspriset.

Enligt analysen har långsiktiga Bitcoin-innehavare, som vanligtvis behåller sina innehav i ungefär fem till sju år, bidragit till det ökade säljtrycket på marknaden. Dessa innehavare tar nu ut vinster, vilket bidrar till det nedåtgående momentumet.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter