Bitcoin stiger med 5%: ETF-godkännande har 99.9% chans?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

BlackRocks senaste arkivering för sin föreslagna Bitcoin ETF sammanfaller med BTC som upprätthåller stöd strax över $ 40,000.

Den 19 december steg Bitcoin över 43,000 XNUMX dollar, driven av nyheter kring den potentiella lanseringen av USA: s första spot BTC börshandlade fond (ETF).

Bitcoin-prisökning
Bitcoin Price Chart – Senaste ökningen till $ 43,000

Bitcoin ETF-förväntan är fortfarande hög.

TradingView-data indikerade att BTC upplevde en återhämtning och nådde en topp på 43,456 XNUMX dollar efter den dagliga stängningen. Trots en skakig start på veckan fick BTC / USD snabbt fart, med stängningskursen den 18 december som markerade en ökning med 5% från dagens lägsta punkt.

Därefter rapporterades det att BlackRock, en av utmanarna för den första amerikanska Bitcoin ETF, hade reviderat sin produktinlösenpolicy för att införliva BTC som ett alternativ.

“En inlösen av vissa eller alla en aktieägares aktier i utbyte mot den underliggande bitcoin som representeras av de inlösta aktierna kommer i allmänhet inte att vara en skattepliktig händelse för aktieägaren”, säger den senaste iterationen av BlackRocks S1-ansökan till US Securities and Exchange Commission (SEC).

Arkiveringen inför också regler om utbyte av aktiekorgar mot kontanter istället för BTC, med den senare i väntan på regleringsnod.

SEC är redo att slutföra beslut om spot ETF i januari 2024, vilket gör den kommande månaden till en avgörande period för Bitcoin-entusiaster.

Godkännandet av ETF kan väsentligt påverka BTC: s framtida bana, en känsla som får dragkraft efter ihållande förseningar och förnekanden.

“Nivån på SEC-engagemang och back / fort / utbyten på bitcoin ETF berättar för oss att detta är en 99.9% färdig affär”, handlare och investerare Bob Loukas reagerade på den senaste utvecklingen på X

Denna vecka sköt SEC upp sin dom om flera Ether ETF:er till maj.

Bitcoin-handlare: 50 000 dollar möjligt vid slutet av 2023

Innan dess står Bitcoin inför både den årliga ljusstängningen och olika makroekonomiska datautgivningar, vilket kan öka volatiliteten under semestern. Marknaden är fortfarande uppdelad på BTC: s omedelbara bana, med ett dopp under $ 40,000 XNUMX fortfarande genomförbart.

I en 18 december uppdatering, Crypto Ed från CryptoTA, förutspådde ett potentiellt dopp följt av en kraftig ökning, spekulerande BTC / USD kunde röra $ 50,000 2023 vid slutet av XNUMX.

“Låt oss se senare i veckan hur detta utvecklas”, avslutade han och gav ett lågt mål på 38,000 XNUMX dollar.

Den kända näringsidkaren Matthew Hyland upprepar detta positiva sentiment och noterar en hausseartad avvikelse mellan Bitcoins RSI och dess pris på dagliga diagram.

Från och med de senaste uppgifterna stod den dagliga RSI på 60.45, efter att ha stabiliserats från sin topp när Bitcoin rörde sig över 44,000 19 dollar, det högsta på XNUMX månader.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter