Bitcoin-ökning ger upphov till Meme Coin Mania: DOGE, PEPE & SHIB leder!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

När Bitcoin uppnådde ännu en anmärkningsvärd milstolpe genom att nå $ 73.6k, upplevde världen av meme-kryptovalutor också vad som kan kallas en “betydelsefull dag”.

Genom att observera utvecklingen av de 100 bästa meme-kryptovalutorna har det skett en betydande uppgång i vinster under den senaste veckan, vilket indikerar en trend där vinster snabbt migrerar mot spekulativa tillgångar som kännetecknas av deras något begränsade likviditet.

Meme Coin Frenzy driver Bitcoins spektakulära uppgång

Ledande förpackningen bland meme-kryptovalutor, Dogecoin (DOGE), det ursprungliga meme-myntet, bevittnade en imponerande ökning med över 23% inom samma tidsram, vilket drev dess värde till $ 0.188. Särskilt inom de senaste 24 timmarna har token sett en ungefärlig ökning av 10% i sitt värde.

Under en period av utbredd marknadsentusiasm gjorde Elon Musk, den visionära VD för Tesla, ett uttalande vid ett offentligt evenemang som hölls vid en Tesla-tillverkningsanläggning i Berlin. Han antydde möjligheten att Dogecoin skulle accepteras som en betalningsform för att köpa Tesla-fordon “vid någon framtida tidpunkt”. Musks kommentarer höjde ytterligare det upplevda värdet av Dogecoin.

Shiba Inu (SHIB) följde nära och upplevde en ökning av priset till $ 0.0000338, efter en nästan 8% ökning av sina veckovisa vinster. Trots en liten nedgång tidigare under månaden har SHIB:s handelsvolym sett en betydande uppgång, ett tydligt tecken på ett växande investerarintresse.

Den ökade handelsaktiviteten har också bidragit till att minska gapet i marknadsvärde mellan SHIB och dess konkurrent DOGE.

PEPE, som rankas på tredje plats när det gäller marknadsvärde bland meme-mynt som listas av CoinMarketCap, hade en betydande ökning med 51,17% under den senaste veckan. Denna senaste prisrörelse har bidragit till att dess månatliga vinster når en häpnadsväckande 825%, även mitt i vinsttakande aktiviteter från stora investerare tidigare i veckan.

I meme-myntsektorn framträdde den Solana-baserade token dogwifhat (WIF) som en framstående performer i år. Dess pris sköt i höjden till 3,25 USD, främst på grund av de samordnade insatserna från dess community, som lyckades samla in över 700 000 USD för att annonsera tokenens emblem på Sphere, en känd underhållningsplats i Las Vegas, Nevada.

FLOKI, positionerat som det femte största meme-myntet, har registrerat en nästan 130% ökning under den senaste veckan. Denna anmärkningsvärda prisökning kan hänföras till det strategiska beslutet av Floki DAO att bränna mer än 190 miljarder tokens, vilket avsevärt minskar FLOKIs cirkulerande utbud. Denna åtgärd är redo att potentiellt öka dess värde genom ökad knapphet, förutsatt att efterfrågan förblir konstant eller växer.

Bonk (BONK), Solanas första mememynt, var det sjätte största i sin kategori och registrerade en 24% ökning av veckovinsterna. Det hedrades nyligen med titeln Meme Coin of the Year av CoinMarketCap och har sett en svindlande 706% ökning under det senaste året.

Underdog Meme-mynt gör överraskande vinster

Bland de 20 bästa mememynten utmärkte sig Milady Meme Coin (LADYS) med en anmärkningsvärd 450% vinst under bara den senaste veckan.

I samband med en bredare hausseartad trend på marknaden bevittnade även mindre kända meme-mynt som MongCoin (MONG), Bad Idea AI (BAD) och Wen (WEN) betydande vinster, med ökningar på 94.02%, 72.06% respektive 13.53% under samma tidsram.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter