Massiv ETF-tillväxt driver Bitcoin nära $66K

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs) har haft en märkbar inverkan på Bitcoins prisfluktuationer. Detta kan signalera potentiella prisuppgångar för kryptovalutan inom en snar framtid.

I går riktade investerare över 360 miljoner dollar i nettoinflöden till amerikanska Bitcoin ETFs. Detta är det största beloppet som investerats på över två månader, vilket indikerar ett växande intresse för dessa finansiella produkter.

Växande Intresse för Spot Bitcoin ETFs

Investerarsentiment och beteende mot spot Bitcoin ETFs spelar en nyckelroll i att forma prisrörelser. När inflöden ökar tenderar Bitcoins pris att stiga. Å andra sidan, när utflöden inträffar, upplever priset ofta en korrigering.

Under de senaste veckorna har investerare aktivt köpt Bitcoin ETFs. Sedan den 6 september har endast två av 14 handelsdagar sett nettoutflöden. Denna period av stark efterfrågan nådde en topp igår med 365,7 miljoner dollar i nettoinflöden, det högsta sedan den 22 juli.

Bitcoin-ETF-flöde

Bland de ledande ETFs drog Ark Invests ARKB-fond mest uppmärksamhet med inflöden på 113,8 miljoner dollar. Följt av BlackRocks IBIT-fond, som såg inflöden på 93,4 miljoner dollar, Fideltitys FBTC med 74 miljoner dollar, och Bitwises BITB med 50,4 miljoner dollar. Grayscales GBTC var den enda fonden som upplevde ett litet utflöde, med en förlust på 7,7 miljoner dollar. Som ett resultat av dessa inflöden förvaltar nu BlackRocks IBIT, världens största Bitcoin ETF, tillgångar värda över 21,3 miljarder dollar.

Pris påverkan av inflöden

Ökningen av inflöden har sammanfallit med en kraftig ökning av Bitcoins pris. Särskilt sedan förra onsdagen, när den amerikanska centralbanken meddelade en sänkning av styrräntan med 0,5 %, har investerare allt mer strömmat pengar till Bitcoin ETFs. Detta steg från Fed har sannolikt uppmuntrat investerare att söka högre avkastning i alternativa tillgångar som Bitcoin.

Bitcoin-prisets-inverkan-av-inflöden

Under denna period har Bitcoins pris stigit från 59 300 dollar till nästan 66 000 dollar idag. Detta motsvarar en imponerande ökning på 11 % på lite mer än en vecka. Den växande efterfrågan på Bitcoin ETFs, tillsammans med gynnsamma ekonomiska förhållanden, tyder på att Bitcoin kan fortsätta att uppleva en uppåtgående trend under de kommande veckorna.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter