Trump förespråkar USA:s Bitcoin-gruvdrift efter möte med industriledare

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Donald Trump har åter bekräftat sitt stöd för Bitcoin-gruvindustrin. På onsdagen var han värd för ett möte med toppchefer från flera amerikanska kryptogruvföretag.

I ett inlägg den 11 juni på sin Truth Social-plattform uttryckte Trump sin önskan om att alla återstående Bitcoin ska vara ”MADE IN THE USA!!!” Han hävdade att detta initiativ skulle bidra till att landet uppnår ”energidominans”.

Trump beskrev också Bitcoin som nationens ”sista försvarslinje” mot implementeringen av en digital centralbanksvaluta (CBDC). Trots detta uppgav Federal Reserves ordförande Jerome Powell i mars att USA är långt ifrån att överväga, än mindre att anta, en CBDC i någon form.

Donald-Trump-förespråkar-amerikansk-Bitcoin-gruvdrift

Mötet i Trumps Mar-a-Lago-residens i Florida inkluderade anmärkningsvärda personer som Riot Platforms VD Jason Les, chef för offentlig politik Brian Morgenstern, CleanSpark verkställande ordförande Matthew Schultz och TeraWulf styrelseledamot Amanda Fabiano.

Fabiano delade att gruppen diskuterade hur Bitcoin-gruvdrift kan bidra till att stärka elnätet och främja jobbskapande. Hon betonade de potentiella fördelarna med branschen när det gäller energiinfrastruktur och sysselsättningsmöjligheter.

Schultz berättade för Bloomberg att Trump lovade sitt stöd för Bitcoin-gruvsektorn om han väljs till president i november. Han framhöll Trumps engagemang för branschen och den positiva inverkan den skulle kunna ha under hans ledarskap.

Riot-Platforms-VD-diskuterar-amerikansk-Bitcoin-Mining-med-Trump

Fabiano påpekade att Bitcoin-gruvindustrin har ställts inför betydande politiska utmaningar på grund av felaktig information och missvisande berättelser. Hon betonade behovet av att politiker utbildar sig om fördelarna med Bitcoin och dess gruvprocesser.

För närvarande är sektorn under politiskt tryck från förslag som president Joe Bidens 30% elskatt på Bitcoin-gruvarbetare. Det finns också pågående farhågor om branschens utsläpp, energiförbrukning och dess potentiella inverkan på elnät.

Medan Trump tidigare kallade Bitcoin för en bluff under sitt presidentskap 2021, har han sedan dess ändrat sin inställning. Denna förändring verkar vara ett försök att få stöd från branschens nu inflytelserika lobbygrupper när presidentvalet 2024 närmar sig.

Trump har nyligen betonat att USA inte bör nöja sig med ”andra plats” inom kryptovalutaområdet. Tidigare i juni förklarade han sig till och med vara ”kryptopresidenten”.

I ett försök att stödja sin presidentkampanj har Trump börjat acceptera kryptovalutadonationer och var nyligen värd för en middag för innehavare av sina Mugshot non-fungible tokens (NFT).

Den 10 juni hade Trump sitt första möte med en övervakare efter att ha befunnits skyldig till 34 brott för att ha förfalskat affärsregister den 30 maj. Den virtuella intervjun, som genomfördes från hans Mar-a-Lago-resort, var kort och händelselös och varade mindre än 30 minuter enligt källor som citeras av The Hill.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter