MicroStrategys senaste Bitcoin-investering: 850 BTC för 37 miljoner dollar!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

MicroStrategy, ett ledande business intelligence- och mjukvaruföretag, har bekräftat sitt orubbliga engagemang för Bitcoin genom att förvärva ytterligare 850 BTC till en total kostnad av $ 37.2 miljoner, vilket meddelades idag av grundare och ordförande Michael Saylor.

Andrew Kang, MicroStrategys Chief Financial Officer, avslöjade: “Vi förvärvade ytterligare 31 755 bitcoins sedan slutet av tredje kvartalet, vilket markerar den största kvartalsökningen av bitcoininnehav under de senaste tre åren och det 13: e kvartalet i rad med att lägga till fler bitcoin till vår balansräkning. Vi drog nytta av den kraftiga uppgången i bitcoinpriserna under fjärde kvartalet och fortsatte att använda våra strategiska kapitalmarknadsaktiviteter och tillgängliga likvida medel för att ackumulera fler bitcoin, vilket ökade värdet för våra aktieägare. Det är vår unika bitcoinstrategi och beprövade historia som har gjort det möjligt för oss att samla 190.000 bitcoins till ett genomsnittligt inköpspris på 31.464 dollar.”

Företagets intåg på Bitcoin-marknaden började i augusti 2020, med en initial investering på 250 miljoner dollar i BTC. Sedan dess har MicroStrategy konsekvent ökat sina Bitcoin-reserver och etablerat en treasury-reservstrategi som har samlat över 190 000 bitcoins, värderade till mer än 8,2 miljarder dollar till det aktuella marknadsvärdet.

“2023 visade sig vara ett exceptionellt år för MicroStrategy, då vi strategiskt tog in kapital för att avsevärt öka våra bitcoininnehav samtidigt som vi fortsatte att innovera, inklusive utvecklingen och lanseringen av MicroStrategy AI, vårt banbrytande AI-baserade BI-verktyg”, kommenterade Phong Le, MicroStrategys VD och koncernchef. “Vi uppnådde tvåsiffrig tillväxt i abonnemangsintäkter för både det fjärde kvartalet och helåret, vilket understryker vårt pågående åtagande att flytta vår verksamhet till molnet. Vi tror att vårt operativa ramverk, vår bitcoinstrategi och vår betoning på teknisk innovation utgör en unik möjlighet för värdeskapande för våra aktieägare.”

Med den fjärde Bitcoin-halveringen i horisonten behåller MicroStrategy sin aggressiva Bitcoin-investeringsstrategi och visar inga tecken på att sakta ner sin proaktiva strategi.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter