Metaplanets Bitcoin-köp för ¥400 miljoner: Asiens MicroStrategy slår till igen

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Metaplanet, ett publikt företag i Japan som ursprungligen startade som en hotelloperatör, meddelade nyligen att det har köpt ytterligare 400 miljoner yen (2,5 miljoner dollar) i Bitcoin. Förvärvet är en fortsättning på företagets strategi att använda Bitcoin som en reservtillgång för statskassan.

Trots den sjunkande Bitcoin-marknaden avslöjade Metaplanet att det förvärvade 42.466 fler Bitcoin den 8 juli. Detta senaste köp ger sitt totala innehav till cirka 203 BTC. Företaget har investerat totalt 2,05 miljarder yen (12,7 miljoner dollar) i dessa mynt, med ett genomsnittligt inköpspris på 10 miljoner yen (62 000 dollar) per mynt.

Metaplanet emulerar MicroStrategy, ett amerikanskt mjukvaruföretag som är känt för sin betydande Bitcoin-ackumulering. Sedan 2020 har MicroStrategy ackumulerat över 200 000 Bitcoin, för närvarande värderade till 15 miljarder dollar, vilket gör det till den största företagsinnehavaren av Bitcoin.

Metaplanets aktiekurs återspeglar ofta Bitcoins prisfluktuationer, eftersom investerare ser det som en proxy för Bitcoin-exponering. Denna korrelation belyser den starka kopplingen mellan företagets resultat och kryptovalutamarknaden.

Det japanska företaget anser att förvärv av Bitcoin hjälper till att mildra risken i samband med den försvagade yenen, särskilt bland Japans långvariga låga räntor. Dessutom ger detta tillvägagångssätt inhemska investerare en möjlighet att få Bitcoin-exponering genom ett börsnoterat företag, vilket kommer med mer gynnsam skattebehandling.

Under 2022 upplevde yenen en dramatisk nedgång och nådde låga nivåer mot dollarn och euron som inte hade setts på decennier. Bank of Japan har upprätthållit en lös penningpolitik, i motsats till den åtstramningspolitik som antagits av andra stora ekonomier.

Även om Metaplanets Bitcoin-köp är relativt små i detta skede, visar företagets pågående investeringar ett starkt engagemang för denna strategi, även på en volatil marknad.
Metaplanet är känt som “Asiens MicroStrategy” och positionerar sig för att dra nytta av framtida vågor i Bitcoin-användningen. Denna strategiska positionering kan göra det möjligt för företaget att skörda betydande fördelar när acceptansen och värdet av Bitcoin potentiellt ökar under de kommande åren.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter