M. Novogratz djärva Bitcoin-prognos inför halveringen

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

När Bitcoin förbereder sig för sin mycket förväntade halvering i april 2024 delar den berömda investeraren Mike Novogratz sin hausseartade syn på den framtida banan för den ledande digitala tillgången.

Novogratz, VD för Galaxy Investment, ett framstående företag som specialiserat sig på kryptoinvesteringar, tog nyligen till sociala medier för att ge insiktsfulla kommentarer om Bitcoins förestående halvering. Med kryptovalutan som nyligen överträffade milstolpen på 1 biljon dollar i marknadsvärde och närmar sig en värdering på 52 500 dollar, bara blyg från sin tidigare heltidshöjd på 69 000 dollar, understryker Novogratz betydelsen av den kommande halveringshändelsen.

Novogratz uppmärksammade begreppet knapphet och lyfte fram den överhängande ökningen av svårigheten i Bitcoin-gruvdrift, vilket betonar potentialen för ökad efterfrågan och minskat utbud för att driva Bitcoins pris ytterligare uppåt. Han upprepade vikten av utbudsdynamik för att påverka tillgångspriserna och upprepade känslan av att ett minskande utbud i kombination med ihållande efterfrågan skulle kunna driva Bitcoins värde på lång sikt.

Förutom Novogratz insiktsfulla analys tjänar de senaste rörelserna från institutionella investerare till att understryka Bitcoins ökande integration i det vanliga finansiella landskapet. I synnerhet har BlackRock, en global investeringsjätte, väsentligt ökat sitt Bitcoin-innehav till 105,280 XNUMX BTC genom sin spot iShares Bitcoin Trust, IBIT, vilket ytterligare förstärker institutionell tro på den digitala tillgången.

Gör dig redo för en vild resa

Historiska trender avslöjar dock ett återkommande mönster där Bitcoin vanligtvis genomgår en prisnedgång i mars under halveringsår, följt av en efterföljande återuppkomst i hausseartat momentum. Detta cykliska beteende, som tidigare noterats av Matrixport, en ledande plattform för finansiella tjänster för digitala tillgångar, förstärker berättelsen om kortsiktig marknadsvolatilitet mitt i bestående långsiktig optimism.

Dessutom är den senaste tidens ökning av Bitcoins mining-svårigheter till rekordhöga 75,5 T ett bevis på nätverkets robusthet, vilket indikerar en historiskt hausseartad utveckling för kryptovalutan.

Med halveringshändelsen hotande har investerare som Novogratz en optimistisk syn på Bitcoins framtid och citerar institutionella investeringar, utbudsdynamik och historiska prejudikat som viktiga faktorer som driver ihållande tillväxt i det digitala tillgångsekosystemet.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter