Kiyosaki förutspår att Bitcoin kommer att skjuta i höjden till 2 miljoner dollar!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Mitt i de allvarliga förutsägelserna om en omfattande finansiell nedgång, känd som “everything crash”, och mitt i vägledning som förespråkar investeringar i tillgångar som anses vara säkra hamnar, har den välrenommerade investeraren och kända författaren till den mest sålda finansboken, “Rich Dad Poor Dad”, Robert Kiyosaki, uttryckt sitt samtycke med en exceptionellt optimistisk förutsägelse angående Bitcoin (BTC).

Mer exakt har Kiyosaki offentligt godkänt en prognos som gjorts av Cathie Wood, den uppskattade grundaren och VD för ARK Invest, ett företag som övervakar flera börshandlade fonder (ETF). Wood hade tidigare förutspått att Bitcoins värde förvånansvärt kunde eskalera till 2.3 miljoner dollar per mynt. Kiyosaki uttryckte sitt samtycke till denna djärva förutsägelse genom ett inlägg på den sociala medieplattformen X, daterad 11 april.

Att få visdom genom misstag

Dessutom berömde Kiyosaki Wood för hennes “mod att göra misstag och lära sig” av dem. Han hävdade att förmågan att göra fel och dra lärdom av dem är ett kännetecken för framgång och tillfredsställelse i livet, och kritiserade direkt det traditionella utbildningssystemet för dess oförmåga att förbereda individer för utmaningar i den verkliga världen.

Dessutom kritiserade han utbildningsinstitutioner för att främja en kultur där intelligens likställs med brist på misslyckande och uppmuntrade sina anhängare att omfamna risker genom att investera i Bitcoin. Han hävdade att oavsett om Woods förutsägelse visade sig vara korrekt eller inte, skulle handlingen att investera berika dem med kunskap, vilket gör dem mer utbildade, intelligenta och kloka.

Förutsägelse av Bitcoin-pris

Det är värt att notera att Woods prismål på 2,3 miljoner dollar för Bitcoin fastställdes i slutet av februari i år, strax innan kryptovalutan uppnådde en ny all-time high (ATH). Denna projektion föreslog en potentiell ökning med över 3,600% från dess värde vid den tiden.

Förutsägelse-av-Bitcoin-pris

Denna förutsägelse av Wood är betydligt mer ambitiös än någon av Kiyosakis tidigare prognoser, som har inkluderat en potentiell ökning till $ 300,000 och till och med en spekulativ $ 1 miljon i händelse av en ekonomisk nedgång.

Vid tidpunkten för rapporteringen stod Bitcoins värde på 70 650 dollar, vilket markerar en ökning med 2,63% på dagen och en ökning med 6,48% under föregående vecka, trots en mindre minskning med 1,36% under månaden, enligt de senaste tillgängliga uppgifterna från och med den 11 april.

bitcoin-värdeökning

Med allt i åtanke är det bara tiden som kommer att avgöra om Woods och Kiyosakis förutsägelser för Bitcoin är korrekta. Det är dock viktigt att betona att investeringsbeslut baserade på sådana specifika prognoser medför betydande risker. Därför är det av yttersta vikt att göra grundliga efterforskningar och noga överväga dessa risker innan man gör en investering.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter