BlackRocks djärva drag: Köpa Bitcoin ETF: er för global fond

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

BlackRock, erkänt som en av titanerna inom kapitalförvaltningssfären globalt, ställer in siktet på att förvärva spot Bitcoin börshandlade fonder (ETF) för sin uppskattade Global Allocation Fund, känd som MALOX.

I en detaljerad uppdatering den 7 mars som lämnats in till ansökan till United States Securities and Exchange Commission uttryckte BlackRock sin avsikt att införliva fysiskt backade Bitcoin-börshandlade produkter (ETP), eller mer exakt, spot Bitcoin ETF, i investeringsstrategin för MALOX.

Denna omfattande uppdatering av ansökan påpekar noggrant att MALOX kan komma att köpa BlackRocks egen spot Bitcoin ETF, särskilt iShares Bitcoin Trust (IBIT), tillsammans med ETF från olika andra emittenter. Den deklaration som gjordes var uttrycklig:

“Fonden kan förvärva aktier i ETP:er som försöker återspegla den allmänna utvecklingen av priset på Bitcoin genom att direkt inneha bitcoin – ‘Bitcoin ETP:er' – inklusive aktier i en Bitcoin ETP som sponsras av ett dotterbolag till BlackRock.”

Det betonades att fonden har åtagit sig att investera enbart i Bitcoin ETP: er som har förmånen att vara noterade och handlas aktivt på ansedda nationella värdepappersbörser, enligt arkiveringsinformationen.

Efter att ha invigts 1989 är BlackRock Global Allocation Fund dedikerad till att generera investeringsavkastning genom en strikt förvaltad investeringspolicy som utnyttjar amerikanska och internationella aktier, skulder och penningmarknadsvärdepapper, vilket visar investeringar i ledande företag som Microsoft, Apple, bland andra. Vid uppdateringen den 7 mars hade MALOX 17,8 miljarder dollar i tillgångar under sin förvaltning.

Det är anmärkningsvärt att nämna att MALOX inte är den ensamma fonden under BlackRocks paraply som syftar till att införliva spot Bitcoin ETF: er i sin portfölj. Denna uppdaterade SEC-arkivering avslöjades strax efter att BlackRock lämnade in en liknande arkiveringsändring för sin Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) daterad 4 mars.

Spotlighten har varit på BlackRocks spot Bitcoin ETF, iShares Bitcoin Trust, som inledde handeln den 11 januari, tillsammans med en svit av nio andra spot Bitcoin ETFer i USA.

IBIT har utmärkt sig som den snabbast expanderande spot Bitcoin ETF, med sina BTC-innehav som stiger med en häpnadsväckande 7,000 11%, eskalerar från 187,531 BTC den 7 januari 2024 till en imponerande XNUMX XNUMX BTC den XNUMX mars XNUMX. Vid den nuvarande tidpunkten uppgår värderingen av IBITs Bitcoin-tillgångar till 12.6 miljarder dollar.

Utöver sina ansträngningar med spot Bitcoin ETF har BlackRock ivrigt förespråkat inrättandet av en spot Ether ETF med tillsynsorganen i USA. I ett strategiskt drag i november 2023 fortsatte BlackRock att lämna in en Form S-1-ansökan för sin iShares Ethereum Trust till Delaware Division of Corporations.

Debatten bland branschanalytiker och entusiaster pågår och funderar över om amerikanska tillsynsmyndigheter kommer att ge grönt ljus för lanseringen av en spot ETH ETF inom år 2024. När man reflekterar över Bitcoins resa är det anmärkningsvärt att det tog SEC över ett decennium att stödja en spot-ETF för Bitcoin på den amerikanska marknaden.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter