Bitcoins genombrottsögonblick: Sista chansen för en massiv uppgång?

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bitcoin (BTC) stabiliserar sig för närvarande under tröskeln på 65 000 USD, vilket nu anses vara den nya motståndsnivån. Marknadsaktörer utforskar aktivt potentialen för att identifiera ett prisgolv som kan stabilisera valutan och potentiellt katalysera en ny uppåtgående trend.

I detta sammanhang gav en anmärkningsvärd kryptovalutahandelsexpert från TradingShot några detaljerade observationer om Bitcoins nuvarande situation genom ett inlägg på TradingView, daterat 29 april. Experten framhöll särskilt den kommande utvärderingen av den nedre gränsen för Bollinger Bands (BB) på ett tredagarsdiagram.

Denna bedömning, som markerar sin första förekomst på tre månader, pekar på en ökad kompression mellan BB och dess nedre gränser, en händelse som traditionellt har indikerat en potentiell vändpunkt där priserna börjar öka.

Från analysen verkar det som att Bitcoin visar tecken på en hausseartad syn. Kryptovalutan har visat en brant uppåtgående bana som börjar från sina lägsta nivåer i november 2022, vilket betonar ett starkt optimistiskt marknadssentiment.

Vidare detaljerad i analysen, genom att tillämpa Fibonacci-förlängningsnivåer, observerade analytikern att Bitcoins uppåtgående rörelse har varit robust, med en betydande topp nådd i mitten av mars 2024 som överträffade 1.5 Fibonacci-markören. Framöver förutspår experten en fortsatt hausseartad fas som kan se att Bitcoin inte bara når utan möjligen överstiger 2.0 Fibonacci-nivån.

Potentiell ökning av Bitcoin

Bitcoins potentiella ökning på 75

Därefter föreslog analytikern att dessa tekniska indikatorer lägger grunden för ett ambitiöst prismål på $ 110.000, vilket innebär en potentiell ökning med cirka 75% från det nuvarande marknadspriset.

”110 000 dollar är ett mycket realistiskt mål under dessa förhållanden och vi bör inte försumma att nämna även BB Width (BBW) som konsolideras på botten, vilket återigen är relaterat till hög hausseartad aktivitet och ackumulering när den utförs på BB-gröna linjen”, säger experten.

För närvarande anstränger sig förespråkare för Bitcoin för att hålla kryptovalutans pris över $ 60,000 XNUMX-nivån. Det är anmärkningsvärt att vissa marknadsanalytiker, inklusive Alan Santana, tror att Bitcoin kan möta betydande försäljningar så länge det förblir under 64,560 XNUMX dollar.

Icke desto mindre, mitt i Bitcoins pågående konsolidering, finns det en påtaglig känsla av osäkerhet om huruvida den verkligen har hittat sin lägsta punkt. Samtidigt uttrycker stora marknadsaktörer oro över de rådande baisseartade trenderna som påverkar Bitcoin, och tillskriver de nuvarande prisrörelserna till korrigeringar efter den senaste halveringen.

Analys av Bitcoin-priset

Från och med de senaste uppdateringarna ligger priset på Bitcoin på $ 62,241, vilket upplever en minskning på nästan 2% bara idag. Under den senaste veckan har Bitcoin sett en nedgång på mer än 5%.

Analys-av-Bitcoin-priset

Under dessa förhållanden observerar både tjurar och björnar på kryptovalutamarknaden ivrigt för att fastställa vilken riktning som kommer att dominera Bitcoins momentum inom en snar framtid.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter