Bitcoin ETF: er stjäl rampljuset från guld

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF) får ökad uppmärksamhet från investerare när de svänger mot BTC över traditionella tillgångar som guld, trots att båda nådde nya all-time highs (ATHs) nyligen.

På tisdag steg Bitcoin förbi $ 69,000 XNUMX-märket och etablerade tillfälligt ett nytt rekord innan det genomgick en betydande tillbakadragning. Denna uppgång understryker det växande intresset för BTC, särskilt som en värdebutik.

Bitcoin slår guld i ETF-inflöden

Traditionellt betraktas som säkringar mot inflation och värdebevarande tillgångar, Bitcoin och guld har upplevt en anmärkningsvärd skillnad i investerarnas känsla i år. Guld-ETF: er har dock sett en nedgång i överklagandet, markerat av uttag på totalt cirka 4.6 miljarder dollar.

I ett nyligen uttalande på X påpekade Bitcoin-entusiasten Munger att Bitcoin överträffar guld och silver i ETF-flöden, vilket signalerar en tydlig förändring i investerarnas preferenser. Enligt Munger bevittnade Bitcoin ETF:er inflöden på totalt 717 miljoner dollar, medan guld ETF:er endast såg inflöden på 32 miljoner dollar och silver ETF:er upplevde utflöden på 19 miljoner dollar.

Jämförelsen mellan Bitcoin och materiella tillgångar som guld har blivit en fokuspunkt bland investerare, särskilt i den miljö med låga räntor som orsakats av COVID-19-pandemin.

De senaste marknadstrenderna tyder på att förväntningar om förändringar i penningpolitiken, global politisk osäkerhet och oro över potentiella nedgångar på aktiemarknaderna har ett betydande inflytande på guldprisets rörelser.

Trots att det svävar nära sitt rekordhöga pris på 2 141 dollar har guld bara upplevt en blygsam uppgång sedan början av året jämfört med Bitcoins anmärkningsvärda prisökning på 60% under samma period.

Bitcoin ETF: er som driver BTC-prisökning

Förra månaden spekulerade analytiker, inklusive Bloombergs ETF-expert Eric Balchunas, om möjligheten att Bitcoin ETF: er överträffar guldfonder när det gäller tillgångar under förvaltning (AUM) inom de närmaste två åren.

Dessutom framhöll Jeff Kirdeikis i ett nytt inlägg på X den 4 mars att Bitcoin “överträffade” guld, med BTC ETF:er som redan uppnått 50% av värdet på guld ETF:er på bara en månad. Denna förändring markerar en betydande vändpunkt, med tanke på guldets historiska dominans.

Jad Comair, grundaren av den digitala tillgångsinvesteraren Melanion Capital, betonade att spänningen och hype kring ETF: er har överträffat alla förväntningar, vilket indikerar en växande acceptans av Bitcoin inom vanliga investeringskretsar.

Tillströmningen av kapital till Bitcoin ETF: er har drivit BTC: s pris, vilket gör det möjligt att överträffa det tidigare rekordet som sattes i november 2021. Enligt uppgifter från CoinShares har mer än 7.5 miljarder dollar i kapital flödat in i de nyligen godkända Bitcoin ETF: erna sedan lanseringen den 11 januari, vilket belyser det växande institutionella intresset för kryptovalutor.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter