Bara 3 veckor bort: Nedräkningen för 2024 Bitcoin-halveringen börjar

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Den ivrigt förväntade 2024 Bitcoin-halveringshändelsen, en viktig milstolpe i kryptovalutavärlden, är i horisonten, planerad till 19 april. Denna uppskattning är grundad i beräkningen av den genomsnittliga blocktiden under de senaste 20,160 21 blocken, vilket placerar händelsen exakt tre veckor eller XNUMX dagar från nu. Den kommande halveringen förväntas äga rum vid block 840,000 XNUMX, vilket markerar ett avgörande ögonblick för Bitcoin. Det är dock värt att notera att enligt vissa marknadsanalytiker finns det en möjlighet att det faktiska halveringsdatumet kan förskjutas något, potentiellt inträffa runt den 20 april, med tanke på den inneboende variabiliteten i blocktidsberäkningar.

Processen med Bitcoin-halvering är en kärnmekanism i Bitcoin-nätverket, utformad för att minska belöningen för brytning av nya block med hälften ungefär vart fjärde år, eller efter varje 210,000 XNUMX block som bryts. Den kommande halveringen innebär att belöningen för miners minskar från 6,25 BTC till 3,125 BTC, vilket fortsätter protokollets strategi för att minska det nya utbudet av Bitcoin och därmed förstärka dess digitala knapphet.

I väntan på denna händelse har Bitcoin-miners över hela världen proaktivt förberett sig för de förändringar som den kommer att inleda. En märkbar trend bland miners har varit likvidationen av deras Bitcoin-innehav under de senaste månaderna, vilket har gjort det möjligt för dem att återinvestera intäkterna i att uppgradera sin mininginfrastruktur för att förbli konkurrenskraftiga efter halveringen.

Historiskt sett har Bitcoin-halveringshändelser varit en välsignelse för BTC-investerare, främst för att minskningen av utbudet tenderar att driva priset högre över tiden. Denna optimistiska syn delas av många inom samhället, med vissa analytiker som projicerar ambitiösa prismål för Bitcoin, till exempel att nå 200 000 dollar i slutet av 2025.

2024 Bitcoin-halvering kan katapultera ETF-momentum

Nyligen publicerade det kända mäklarföretaget Canaccord Genuity en rapport som belyser Bitcoins imponerande prisökning på 60% under första kvartalet. Företaget tillskriver denna ökning till flera faktorer, inklusive lanseringen av spotbörshandlade fonder (ETF), förväntningarna kring halveringshändelsen och en förnyad aptit på risk bland investerare på finansmarknaderna.

Under ledning av Michael Graham föreslår Canaccords analytiker att trots det osäkra makroekonomiska klimatet kan den kommande halveringen avsevärt stödja momentum för Bitcoin ETF. Rapporten noterar också en återupplivning av aktiviteten inom kryptovalutans ekosystem och studsar tillbaka från de lägsta nivåerna som upplevdes 2023.
Canaccord uttryckte optimism efter Securities and Exchange Commission (SEC) godkännande av 11 amerikanska spot Bitcoin ETF under kvartalet och såg det som en positiv utveckling för privatinvesterare som vill inkludera kryptovaluta i sina investeringsportföljer genom skatteförmånliga konton som IRA.

Dessutom diskuterar rapporten underprestanda för börsnoterade Bitcoin-miners i förhållande till BTC själv under första kvartalet, vilket belyser en frikoppling från kryptovalutans prisdynamik. Denna observation har lett till spekulationer om den framtida lönsamheten för dessa gruvarbetare i kölvattnet av halveringen.

Spot Bitcoin ETF: er, som lyfts fram av Canaccord, erbjuder aktieinvesterare en ny väg för att få exponering mot Bitcoin. Företaget hävdar att om de mönster som observerats efter tidigare halveringshändelser stämmer, kan kryptovalutamarknaden gå in i en särskilt hausseartad fas efter den kommande halveringen, vilket främjar en mer gynnsam miljö för Bitcoins tillväxt och bredare adoption.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter