Ethereum-användare satsar 28,9 % av utbudet, vilket visar på “långsiktigt” förtroende

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

På grund av tokeninnehavarnas fortsatta intresse för kryptovalutan och dess potentiella fördelar har nästan en tredjedel av all Ether satsats i staking.

Enligt IntoTheBlock, en leverantör av on-chain-statistik, hade 28,9 % av all Ether satsats per den 8 oktober. Plattformens data visar att andelen satsad Ether i januari var 23,8 %, vilket innebär att ytterligare 5,1 % ETH satsades under de senaste tio månaderna.

Graf över Ethereums kursförändringar över tid

Dessutom hade 15,3 % av Ethereum-insatserna hållits i över tre år, enligt IntoTheBlock. Leverantören av data menar att detta tydligt indikerar ett “långsiktigt förtroende” för Ethereums framtid.

Värdet på kryptotillgångar har minskat trots det ökande intresset för staking av ETH. Trots ETHimponerande resultat under första halvåret 2024 uppstod vissa svårigheter med tokenets pris i oktober.

ETH nådde sin årliga topp på över 4 000 dollar den 12 mars. Sedan dess har tillgångens pris sjunkit med 40 % och ligger för närvarande runt 2 400 dollar.

Ethereums prisförändringar under de senaste tre månaderna

Minskning av kraven för solo-staking

Under tiden har Vitalik Buterin, medgrundare av Ethereum, nyligen stöttat en minskning av kraven för solo-staking.

Den 3 oktober deltog Buterin i en diskussion om solo-staking på plattformen X. Medgrundaren av Ethereum insåg hur viktigt det var att minska den minimimängd ETH som krävs för att investerare ska kunna tjäna på att staka själva.

Användare med mindre kapital kan använda staking-pooler, men de som vill staka självständigt behöver 32 ETH, vilket motsvarar över 80 000 dollar. Buterin erkände i ett inlägg att detta kan avskräcka fler från att delta i staking.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter