Kiyosaki Avslöjar Strategier för att Överleva den Största Finansiella Krisen

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Robert Kiyosaki, en välkänd investerare, entreprenör och författare till den bästsäljande boken om personlig ekonomi Rich Dad Poor Dad, har ännu en gång utfärdat en varning om en kommande finansiell kris. Han tror att en ekonomisk nedgång närmar sig och har delat strategier för att hjälpa individer att skydda sig.

I ett nyligt inlägg på X (tidigare Twitter) den 26 september hänvisade Kiyosaki till råd från James Rickards nya bok MoneyGPT, där han rekommenderade praktiska steg som folk kan ta för att förbereda sig för svåra tider. Hans huvudråd inkluderar att ha kontanter och silvermynt till hands istället för att enbart förlita sig på bankkonton.

Kiyosaki rekommenderade att avsätta motsvarande två månaders utgifter i kontanter och förvara dem på en säker plats. Han betonade vikten av att ha fysisk tillgång till pengar under en kris, istället för att förlita sig på digitala eller bankhållna tillgångar. Förutom kontanter uppmuntrade han människor att spara silvermynt som ett alternativ till att ha sina besparingar i banken. Enligt honom kan silver behålla sitt värde och vara mer användbart i en nödsituation.

Varför Silver och Bitcoin Är Viktiga

Kiyosaki utvecklade varför han föredrar att spara silvermynt, särskilt den amerikanska Silver Eagle, istället för att hålla kontanter. Han förklarade att i en finansiell kris kan enunci-gram silvermynt användas som en form av pengar, vilket gör dem till en värdefull tillgång att ha. Silver, som är en konkret resurs, kan fungera som en pålitlig värdebevarande när traditionella valutasystem är under press. Det är därför han förespråkar att ha en kombination av kontanter och silver för nödvändiga utgifter på kort sikt.

Förutom silver betonade Kiyosaki också vikten av att äga Bitcoin (BTC). Han har konsekvent rekommenderat Bitcoin som ett sätt att få en fördel i mötet med ekonomisk instabilitet. Han tror att Bitcoin, på lång sikt, kan hjälpa individer att ligga steget före i den finansiella världen. Enligt Kiyosaki, när du har sparat tillräckligt med kontanter och silver för att täcka två månaders levnadskostnader, skulle det vara klokt att investera i mer Bitcoin för att maximera potentiella vinster.

Kiyosaki har gjort djärva förutsägelser om Bitcoins framtida värde. Han har tidigare förutspått att Bitcoin kommer att nå $500 000 år 2025, och till och med $1 miljon år 2030. Hans optimistiska syn på Bitcoin är kopplad till hans tro på att artificiell intelligens (AI) kommer att påverka den finansiella världen kraftigt, vilket driver stora förändringar i hur pengar fungerar globalt. Denna teknologiska förändring, tror han, kommer att pressa värdet av kryptovalutor som Bitcoin till nya höjder.

Att Röras Bort från Aktiemarknaden

Förutom att förespråka silver och Bitcoin, lyfte Kiyosaki också fram ett betydande drag som gjorts av Warren Buffett, VD för Berkshire Hathaway och en av världens mest kända investerare. Kiyosaki påpekade att Buffett nyligen har sålt en stor del av sina Apple (NASDAQ: AAPL) aktier och flyttat en betydande mängd pengar till kontanter. Han hänvisade till detta beslut som ett tecken på att även toppinvesterare blir försiktiga med aktiemarknaden.

Under det andra kvartalet 2024 sålde Buffetts företag 389 miljoner aktier av Apple, vilket står i skarp kontrast till hans innehav från samma period året innan. Trots denna stora försäljning står Apple-aktien fortfarande för cirka 30% av Berkshire Hathaways portfölj, vilket visar att även om Buffett har minskat sin position, har han inte helt lämnat teknikjätten. Kiyosaki ser Buffetts drag som bevis på att även traditionellt starka aktier kan vara sårbara i den kommande finansiella stormen.

Kiyosakis råd att undvika aktiemarknaden stämmer överens med hans långvariga varningar om en förestående krasch. Han har upprepade gånger uttryckt oro över att den största aktiemarknadskraschen i historien redan har börjat, och han förväntar sig att den kommer att förvärras inom en snar framtid. Denna pessimistiska syn på aktier ekar James Rickards definition av en finansiell depression, där marknaderna kan kämpa under en längre tid och traditionella investeringar kan prestera dåligt.

En Långvarig Varning

Även om Kiyosakis förutsägelser kan verka dystra, har han utfärdat liknande varningar i över ett decennium. Redan 2011 varnade Kiyosaki för finansiella katastrofer, och hans kritiker påpekar ofta att hans dystra förutsägelser ännu inte helt har materialiserats. Men den nuvarande ekonomiska situationen, med stigande inflation, geopolitiska spänningar och teknologiska skiften, har lett till förnyad uppmärksamhet kring hans rekommendationer.

“Det händer. Kraschen har redan börjat. Som Rickards säger, vi gick in i en depression 2008, och definitionen av en depression är subprimtillväxt, så Amerika och världen har inte växt.”

Oavsett om Kiyosakis förutsägelser blir verklighet eller inte, erbjuder hans råd ett sätt att skydda sig mot potentiella risker. Genom att uppmuntra individer att fokusera på hårda, konkreta tillgångar som silver och Bitcoin, samt att ha tillräckligt med kontanter, tror Kiyosaki att folk kan bättre skydda sig mot osäkerheterna i den finansiella framtiden. Hans budskap är klart: förbered dig nu, innan krisen slår till.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter