Arthur Hayes Förutser En Kommande Marknadskollaps På Grund Av Räntesänkningar

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Arthur Hayes, medgrundare av BitMEX, har delat sina tankar om hur kryptovaluta-marknaden kommer att påverkas av den amerikanska centralbankens första räntesänkning på fyra år, som investerare förväntar sig.

Den 18 september höll Hayes huvudtal på Token2049 i Singapore med titeln “Tankar om Makroekonomiska Aktuella Händelser.”

Han diskuterade för- och nackdelar med att investera i kryptovalutor jämfört med att behålla statsskuldväxlar (T-bills) med en avkastning på 5%, i ljuset av de förändringar på marknaden som kan komma att ske efter Fed:s förväntade räntesänkning den 18 september.

Arthur Hayes Beskrev Räntesänkningar Som Ett “Kolossalt Misstag”

Innan han diskuterade konsekvenserna av möjliga räntesänkningar för kryptovaluta, kritiserade Hayes Fed för att överväga att sänka räntorna samtidigt som utgivningen av amerikanska dollar ökar och regeringen ökar sina utgifter.

Affärsmannen uttryckte sin åsikt:

“Jag tror att Fed gör ett kolossalt misstag genom att sänka räntorna just nu när den amerikanska regeringen trycker och spenderar mer pengar än någonsin under fredstid.”

Federal-funds-effektiva-ränta

Hayes granskade också prestandan för Ether (ETH), Ethena (ENA), Pendle (PENDLE) och Ondo (ONDO) kryptovaluta-par. Han avslöjade att, förutom ONDO, som han sa att han inte har investerat i, så har han betydande innehav i varje token som nämns.

Kommer Ethereum Bullrun Att Förekomma?

På grund av de nästan nollräntor kan investerare börja leta efter avkastning på andra ställen, vilket kan utlösa en bullrun inom avkastningsproducerande områden av kryptovaluta-marknaden som ether, Ethena's USDe, och Pendle's BTC-staking.

Ether (ETH) skulle så småningom gynnas av de extremt låga räntorna, och erbjuda en årlig staking-belöning på 4%.

Enligt Hayes står Ethena's USDe, som genererar avkastning genom att blanda likavärdiga korta eviga framtidskontrakt med BTC och ETH som underliggande tillgångar, samt DeFi-plattformen Pendles BTC-staking—som, så sent som förra veckan, erbjöd en flytande avkastning på 45%—också för att vinna.

Samtidigt kan efterfrågan på tokeniserade statsskuldväxlar, som beror på räntor, bli mindre.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter