D. Trump Avslöjar Lansering av World Liberty Financial

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Donald Trump har officiellt meddelat lanseringsdatumet för sitt nya finansiella företag, World Liberty Financial, som är planerat att debutera den 16 september.

Detta meddelande kommer efter att hans familj gav ledtrådar tidigare under sommaren, samt Trumps tidigare, något vaga, beskrivningar av initiativet. Han hade refererat till det som en decentraliserad finansplattform (DeFi) designad för att låna och låna ut pengar genom blockchain-teknologi.

Projektöversikt

I en video som publicerades på sociala medieplattformen X, avslöjade Trump lanseringsdatumet för sina följare. Han bjöd också in allmänheten att delta i ett Twitter Spaces-event klockan 20.00 på lanseringsdagen, där han kommer att diskutera projektet mer i detalj.

Under videon gjorde han ett djärvt uttalande och sade: “Vi omfamnar framtiden med kryptovaluta och lämnar de långsamma och föråldrade storbankerna bakom oss.” Detta uttalande lyfter fram plattformens ambition att modernisera hur finansiella transaktioner hanteras.

Enligt det vitpapper som släpptes av World Liberty Financial, kommer plattformen att erbjuda användarna flera funktioner. Dessa inkluderar en digital plånbok för säker förvaring av pengar, ett kreditkontosystem och verktyg för att låna och låna ut medel.

Användare kommer också att ha möjlighet att investera i en mängd olika kryptovalutor genom plattformens egna tokens. Dessutom förväntas en styrningstoken vara en del av plattformen, även om den inte kommer att vara överförbar. Detaljer om denna styrningstoken är fortfarande begränsade för tillfället.

En viktig aspekt av plattformens design är dess fokus på stabila mynt, som är digitala valutor kopplade till den amerikanska dollarn. World Liberty Financial beskrev sitt uppdrag som att “göra kryptovaluta och Amerika stora” genom att driva den omfattande användningen av stabila mynt och decentraliserad finans.

De förklarade att genom att distribuera stabila mynt globalt, syftar företaget till att hålla den amerikanska dollarn som en dominerande global valuta. Detta ses som ett sätt att stärka Amerikas ledarskap och finansiella inflytande världen över.

World Liberty Financial antydde också ett partnerskap med den decentraliserade finansprotokollet Aave. Detta partnerskap tyder på att den nya plattformen kan byggas på Ethereum-blockkedjan, som är mycket använd för DeFi-projekt. Teamet bakom projektet sade att de “samarbetar nära med Aave för att skapa en plattform som sätter nya standarder och driver hela DeFi-industrin framåt.”

Förutom innovation lägger plattformen stor vikt vid säkerhet. Företaget har anlitat “toppsäkerhetsexperter” för att noggrant granska plattformens kod. Deras mål är att säkerställa att de högsta säkerhetsstandarderna uppfylls, vilket är avgörande för alla plattformar som hanterar finansiella transaktioner och personlig data.

Reaktioner Är Delade

Trots spänningen kring den kommande lanseringen har reaktionerna varit blandade. Vissa stödjare ser detta projekt som ett visionärt drag som kan placera USA i framkant av global finansiell innovation. De tror att omfamna kryptovaluta och decentraliserad finans kommer att hjälpa landet att förbli konkurrenskraftigt i den snabbt utvecklande världen av global finans.

Men andra har uttryckt oro, särskilt över lanseringens tidpunkt. Med plattformen som lanseras endast 50 dagar före det kommande presidentvalet, oroar sig vissa kritiker för att det kan bli en distraktion från Trumps kampanjinsatser. De fruktar att den uppmärksamhet som krävs för ett sådant betydande projekt kan ta bort fokus från kampanjens mer omedelbara politiska prioriteringar.

Nic Carter, en Trump-supporter och partner på Castle Island Ventures, uttryckte sina bekymmer över tidpunkten. I en intervju med Politico kallade han draget ett “stort misstag” och tillade, “Det verkar som om Trumps innersta krets försöker kapitalisera på hans senaste intresse för kryptovaluta på ett något naivt sätt. Ärligt talat verkar de bränna genom mycket av den goodwill som har byggts upp med kryptovalutaindustrin hittills.”

Trots dessa kritiker har Trumps skifte från att vara skeptisk till kryptovaluta till att bli en stark supporter gett honom betydande stöd från kryptovaluta-communityt. Hans senaste löfte om att stödja industrin om han återväljs i november har resonerat med många inom området. Detta växande stöd från kryptovärlden kan spela en nyckelroll när han går vidare med både sin politiska kampanj och lanseringen av World Liberty Financial.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter