Kryptovaluta Adoption 2024: Indien och CSAO-länderna Leder Vägen!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

2024 års globala Kryptovaluta Adoption Index avslöjar att Central- och Sydasien samt Oceanien (CSAO) fortsätter att leda när det gäller kryptovaluta adoption. Denna region har etablerat sig som den främsta inom det globala kryptolandskapet. Indexet rangordnar länder baserat på deras användning och engagemang i kryptovaluta, med hänsyn till olika aspekter av kryptotransaktioner och decentraliserad finans (DeFi) aktiviteter.

Globalt Kryptovaluta Adoption Index 2024: Översikt

Rankningssystemet baseras på fyra nyckelmått: det totala värdet av kryptovaluta mottagen av centraliserade tjänster, volymen av detaljhandels-kryptotransaktioner under $10 000, transaktionsvolymen inom decentraliserad finans (DeFi) och detaljhandels-DeFi aktiviteter. Genom att analysera dessa faktorer ger indexet en omfattande bild av hur länder omfamnar kryptovaluta.

Sju av de 20 främsta länderna för kryptovaluta adoption kommer från CSAO-regionen, vilket befäster dess position som det mest inflytelserika och aktiva området för kryptovaluta användning. Enligt Chainalysis-rapporten utmärker sig CSAO-regionen för sin höga aktivitet på lokala kryptovalutabörser, handelsföretag och den snabbt växande sektorn för decentraliserad finans.

Topp 20 Kryptovaluta-Adopterande Länder: 2024 Index Avslöjat

Indien, en stor aktör i CSAO-regionen, rankas först totalt sett i det globala kryptovaluta adoption indexet. Indien leder både i det totala värdet av kryptovaluta mottagen av centraliserade tjänster och värdet av detaljhandels-transaktioner genom centraliserade tjänster. Landets stora befolkning, växande teknologiska infrastruktur och ökande intresse för digitala valutor har bidragit till dess ledarskapsposition. Nigeria tar den andra platsen på den globala listan, med stark prestation i detaljhandels-transaktioner genom centraliserade tjänster och decentraliserad finans.

Poäng-för-globalt-index-för-kryptoadoption

Nigeria har blivit ett viktigt nav för kryptovaluta i Afrika, drivet av den yngre befolkningen och behovet av alternativ till traditionella finansiella tjänster. Indonesien rankas som nummer tre totalt sett, och utmärker sig inom decentraliserad finans och detaljhandels-DeFi transaktioner, vilket framhäver landets växande engagemang med decentraliserade plattformar.

De sju CSAO-länderna som finns med bland de 20 främsta för global kryptovaluta adoption är Indien, Indonesien, Vietnam, Filippinerna, Pakistan, Thailand och Kambodja. Var och ett av dessa länder har sett betydande tillväxt i användningen av kryptovaluta, drivet av faktorer som behovet av finansiell inkludering, teknologisk adoption och regeringspolitik som är antingen neutral eller stödjande för kryptovaluta.

Förutom dessa CSAO-länder inkluderar andra stora aktörer bland de 20 främsta länderna Nigeria, USA, Ukraina, Ryssland, Brasilien, Turkiet, Storbritannien, Venezuela, Mexiko, Kanada, Sydkorea och Kina. Var och ett av dessa länder har visat varierande nivåer av kryptovaluta adoption baserat på lokala ekonomiska förhållanden och regleringsramar.

En av de överraskande insikterna från rapporten är USA:s position. Även om USA håller fjärde plats totalt sett i rankingen, presterar det dåligt i detaljhandels-transaktioner genom centraliserade tjänster. Detta indikerar att medan USA har en stark närvaro i storskaliga kryptovalutatransaktioner och investeringar, ligger detaljhandelsadoptionen efter. Kina, trots sina strikta regler för kryptovaluta, rankas fortfarande på tjugonde plats totalt sett. Detta är anmärkningsvärt med tanke på landets ansträngningar att begränsa kryptovaluta aktivitet genom juridiska och reglerande åtgärder.

Sammanfattningsvis visar 2024 års globala kryptovaluta adoption index en tydlig trend: utvecklingsekonomier överträffar utvecklade nationer när det kommer till adoption av kryptovaluta.

Denna förändring kan tillskrivas flera faktorer, inklusive behovet av finansiella alternativ i regioner med mindre tillgång till traditionell bankverksamhet, den snabba tillväxten av mobilteknologi och den ökande användningen av kryptovaluta för remitteringar och småskaliga transaktioner. I kontrast tenderar utvecklade ekonomier att ha mer etablerade finansiella system, vilket kan fördröja adoptionen av alternativa digitala valutor. Ändå tyder det växande intresset för DeFi och den bredare kryptovalutamarknaden på att adoptionen kommer att fortsätta öka över hela världen.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter