$235M heist: Indisk kryptobörs hackad!

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter

Web3-säkerhetsföretaget Cyvers har identifierat ”flera misstänkta transaktioner” som involverar Safe Multisig-plånboken för WazirX i Ethereum-nätverket.

Enligt ett inlägg på X tros det att medel till ett värde av 234,9 miljoner dollar från Safe Multisig-plånboken på den indiska kryptovalutabörsen WazirX har överförts till en ny adress. Var och en av dessa transaktioner finansierades av Tornado Cash, ett decentraliserat protokoll utformat för privata transaktioner.

Den nya adressen har redan omvandlat de överförda medlen, som inkluderade Tether (USDT), Pepe (PEPE) och Gala (GALA), till Ether (ETH).

I ett Telegram-inlägg i kanalen ”Investigations by ZachXBT” avslöjade kryptoutredaren ZachXBT att den primära misstänkta angriparadressen fortfarande har tillgångar till ett värde av över 104 miljoner dollar som ännu inte har sålts.

Den komprometterade plånboken innehöll främst cirka 100 miljoner dollar i Shiba Inu (SHIB), 52 miljoner dollar i Ether (ETH) och 11 miljoner dollar i Polygon (MATIC). Dessutom innehöll den 4,7 miljoner dollar i Floki (FLOKI), 3,2 miljoner dollar i Fantom (FTM), 2,8 miljoner dollar i Chainlink (LINK), 2,3 miljoner dollar i Fetch.ai (FET) och mindre belopp spridda över ett brett spektrum av andra tokens.

WazirX-stulna-tillgångar

WazirX stoppar uttag av kryptovalutor

Som svar på denna betydande säkerhetsöverträdelse har den indiska börsen WazirX tillfälligt stoppat uttag av både kryptovalutor och indiska rupier på sin plattform.

WazirX-stoppar-uttag-av-kryptovalutor

I ett X-inlägg förklarade WazirX-teamet att de ”aktivt undersöker händelsen” och kommer att ge uppdateringar när situationen utvecklas.

Indien förblir ett utmanande landskap för krypto

Den 21 mars utfärdade Financial Intelligence Unit (FIU) vid det indiska finansministeriet efterlevnadsmeddelanden till flera utländska kryptobörser, inklusive OKX.

Meddelandet som skickades till indiska OKX-användare begärde att de skulle stänga sina konton och lösa in medel före den 30 april, eftersom börsen meddelade att den ”inte längre tillhandahåller tjänster till användare i Indien”.

Trots nästan fyra år av pågående diskussioner har den indiska regeringen ännu inte fastställt ett tydligt regelverk för kryptovalutamarknaden i Indien, vilket gör att framtiden för kryptoregleringen i landet är osäker.

Nybörjare

En nybörjarguide till kryptovaluta

Mellanliggande

En grundläggande guide till blockkedjor och krypto

Expert

Nyheter om kryptovaluta för experter